kultúra

Ebben az évben is változatos zenés programokkal várta az érdeklődőket az augusztus 20-i városi rendezvény.  A nap krónikájához hozzá tartozik, hogy az időjárás közbeszólt, így a technikát nem tudták a Tisza-parti, eredetileg tervezett helyszínen összeállítani a szakemberek. A koncertek viszont a művelődési központban is sok embert vonzottak.

Esősen indult a nap településünkön is augusztus 20-án, olyannyira, hogy a színpad technika összeállítása miatt B terv lépett életbe. A Tisza-parti programok átkerültek a művelődési központba.

Délután kettő órakor az Operett Voice Társulat musical műsorával indult a zenei előadások sora. Mészáros Árpád Zsolt és művész társai, régi slágerekkel teremtették meg az alaphangulatot a nap további részéhez.

Ezt követően Csüllög Edina és Vadas László idézték meg Karády Katalin világát zongora, gitár és énekdallamok segítségével.

Őket egy teljesen más műfaj képviselői váltották a színpadon, s bizony a hűvös, borongós augusztusi délutánba elhozták a fülledt nyári brazil óceánpart hangulatát. Műsoruk alatt minden jelenlévő a Copacabana-n érezhette magát. A táncosok előadásukba a közönséget is sikerrel vonták be, így teljesedett ki egy hamisítatlan latin tánc show.

A brazil táncosok után egy tiszakécskei formáció következett. A Mayfly zenekar valódi zenei időutazásra repítette el hallgatóságát. A pörgős funky slágerekből álló repertoár az elmúlt évtizedek és a jelen legnagyobb örökzöldjeit ölelték fel.

A zenekar után egy szóló előadó következett. Szabó Leslie, aki még a Megasztár 1. szériájában lett országosan ismert, s talán az egész műsor egyik legnagyobb valódi zenészét ismerhettük meg benne. Tiszakécskén is kitett magáért, s nagy tapsot kapott a hálás közönségtől.

Végül a Lord zenekar zárta a napot, s ekkora telt meg a színházterem. A klasszikus rock zenei formáció örökifjú tagjai beleadtak apait-anyait a tiszakécskei színpadon, s nagy tapsot kaptak a közönségtől. A koncert után többen közös fényképekért álltak sorba, s olyan is akadt dobverővel gazdagodott.

szöveg, fotók: Sánta László (sel)

Hirdetések

legfrissebb híreink