Ismét eltelt egy év. Gyorsabb volt, mint valaha. Úgy érezzük, mindig egyre gyorsabban forog az idő kereke. Minden bizonnyal ez 2015-ben sem lesz másképpen.

Még ne rohanjunk előre! Tekintsünk hátra, nézzük meg, hogy mit hozott 2014 településünknek! Megannyi érdekes, jelentős esemény van a hátunk mögött. Ha a Krónikából merítünk, láthatjuk; hírértékben nem volt hiány.

Mérföldkövek, településtörténeti jelentőségű alkalmak játszódtak a szemünk előtt. Talán fel sem fogtuk sokszor a történések súlyát. Lássuk csak, szemezgessünk 2014-ből tiszakécskei aspektusból: Már járási központként funkcionált a település, amelynek polivalens polgármestere, sok évi munkájának, eredményeinek köszönhetően a megye vezetője lett. Volt már ilyen vezetői előrelépés szeretett településünk történetében?

Új polgármesterünk lett. Ősszel Tóth Jánosnak szavaztunk bizalmat, hogy tovább vezesse városunkat a fejlődés útján.

Megépült Tiszakécske első szállodája, a négy csillagos Barack Hotel. Újra éledt a Kerekdombi Termálfürdő. Mik ezek, ha nem turisztikai mérföldkövek? Jelentőségük túlmutat a település határain.

Világversenynek adtunk otthont! Halápi Sándor szakmai irányításával sporttörténeti eseményt valósítottunk meg, melyre a földkerekség számos országából érkeztek résztvevők. Vendégeink láthatták, ez a kis település mire képes összefogással.

Az adventi időszakra a Szent Imre tér ,,karácsonyi faluvá” alakult, ahol már üzemel településünk első műjégpályája. A feldíszített tér és a jégpálya egy sikertörténet lett. Bizonyíték: a tömeg.

Mit hozhat számunkra, közösségünknek 2015? Nehéz lesz überelni a múlt év történéseit, de állunk elébe a kihívásoknak. A látóhatáron már körvonalazódnak a jövő jelentős fejlesztései, eseményei:

2015-ben új sportcentrumot avathatunk fel a sportliget helyén, csónakázó, evezős pályát adunk át a Holt-Tiszán, így a sport területén is tovább erősödik majd a településünk híre. Nemcsak a közigazgatás, de a sport terén is vezető szerepünk lehet a térségben.

Befejeződik a kormányablak építése, ahol már új, megszépült körülmények között intézhetik dolgaikat a járás lakói.

A Tiszakécskei Lovasegyesület 25 éves fennállását jövőre két napos rendezvénnyel ünnepli majd számos érdekes lovas programmal június 5-én és 6-án.

Hogy mi lesz még 2015-ben? Sok minden más fejlesztés és esemény, amelyekről még mi sem tudunk pontos információkat közölni, de egyet megígérhetünk: Ott leszünk, és Olvasóink nem maradnak le semmiről, ami Tiszakécskén hírértékkel bír.

Egészségben, eredményekben gazdag boldog, újévet kívánnak a Kécskei Krónika Szerkesztői!

Sánta László és Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink