Kecskeméti kisdiákok látogattak el szeptember 29-én délután a Tiszakécskei Ebrendészeti Telepre. Az esemény a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány szervezésében valósult meg.

Sok-sok mosolygós kisgyermek toppant be péntek délután az ebrendészeti telep kapuján, ahol De Jonge Norbert a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány kutyás szakembere és a telep gondozói fogadták őket. A látogatásra minden diák hozott magával egy konzerv kutyaeledelt, amiket Bevíz Ágnesnek az ebrendészeti telep pártfogójának adtak át, aki megköszönte az önzetlen támogatást.

Az eseménnyel kapcsoltban De Jonge Norbert nyilatkozott a Kécskei Krónikának:

Akkreditált tanfolyamot szervezünk évente kétszer pedagógusoknak, amelynek a lényege, hogy a kutyát, hogyan lehet az oktatásban alkalmazni. Ebben a képzésben azok a tanárok is részt vettek, akik most elhozták ide a kisdiákokat. Alapítványunk eddigi munkája során meggyőződött arról, hogy a pedagógusokkal együtt végzett kutyával asszisztált bármilyen típusú foglalkozás pozitív hatással van az egyén vagy a közösség fejlődésére, hatékonyan támogatja a foglalkozás sikerességét.

A pedagógusok körében egyre nagyobb érdeklődést tapasztalunk a módszer iránt, szívesen ismerkednek meg új lehetőségekkel, melyek munkájuk hatékonyságát növelhetik. A tanfolyamon egy úgynevezett érzékenyítő programot is bemutatunk a pedagógusoknak, amelyben megmutatjuk, hogy a kutyáknak lehet ilyen élete is mint itt a telepen és olyan is mint amilyennel a Lovaspályán találkozhatnak.

Ott kutyás bemutatót tekinthettek meg olyan kutyákkal, akiknek már gondoskodó gazdájuk van. Bemutattuk, milyen szintre lehet a kutyákkal eljutni, ha foglalkoznak velük.

A kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolájának harmadik osztályos tanulói vettek részt a kutyás programokon a Tiszakécskei Ebrendészeti Telepen és a Lovaspályán. A kicsik nagy szeretettel közelítettek a kutyákhoz, akik pedig boldogan fogadták a simogatást és a feléjük áradó szeretetet. A gyerekek között voltak, akik még szüleiket is felhívták, hogy szeretnének kiskutyát örökbe fogadnia a telep gazdátlan négylábúi közül. A nap végén az esemény szervezői üdítővel és egy kis finomsággal kedveskedtek a nagy élménnyel gazdagodó nebulóknak.

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink