labdarúgás

Véget ért a Duna Aszfalt TVSE cirka másfél éve tartó bajnoki veretlenségi sorozata. A Dunaújváros PASE elvitte a Tisza partjáról a három pontot. Öröm az ürömben, hogy az éllovas SZEOL is kikapott, így továbbra is csak két ponttal lemaradva állunk a második helyen a bajnoki tabellán, igaz mögöttünk sűrűsödött a mezőny.

Nagyjából 1000 tiszakécskei szurkoló figyelte az NB III. Közép csoportjának hatodik fordulójában megrendezett Duna Aszfalt TVSE – Dunaújváros PASE bajnoki összecsapást a Sportcentrumban szeptember 16-án. Csapatunk hófehér mezében vágott neki a csatának, még a Duna-partiak tiszta pirosban futottak ki a gyepre.

A mérkőzés az első félidőben kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a Tisza-parti gárda türelmesen szövögette támadásait, de a vendégek is veszélyeztettek Helesfay kapuja előtt. Az első gól a 36. percben született, amikor is Király távoli lövése a tiszakécskei kapu jobb alsó sarkában kötött ki. 0 – 1. Csapatunk ezt követően megnyomta a félidő végét, de a gól váratott magára.

A második játékrész elején igyekeztek a hazai játékosok emelni a fordulatszámon, Szabó mester cserélt, jött Annus Árpád, akit már sokan szerettek volna a pályán látni. Csatárunk agilisan játszott beállása után, a 63. percben nagyot harcolt a tizenhatoson belül, s góllal fejezte be a kécskei akciót. 1 – 1. Aztán hét perccel később jött a kapunk elé egy fránya ívelt labda, melyre a vendégek eszméltek gyorsabban. 1 – 2. Újra kapaszkodnunk kellett.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a második félidőben a vendégek folyamatosan a földön feküdtek. Az ő szemszögükből nézve: kiválóan tördelték, lassították a játékot. A mi szemszögünkből: bosszantóan húzták az időt.

Ennek ellenére a végig harcosan játszó Puskás Zoltán beverte az egyenlítő gólt a 86. percben. 2 – 2. Robbant a hangorkán. Mégis lehetett érezni, hogy baj lehet. Az ellenfél a következő szögletéből egyből újra vezetést szerzett. 2 – 3. A harmadik vendéggól kísértetiesen hasonlított a másodikra. Sajnos elkéstünk ennél a pontrúgásnál. Ezt követően volt még két komoly lehetőségünk, de már nem sikerült egalizálni. Az ellenfélből az utolsó szabadrúgás előtt Barna Zsolt kapott pirosat, második sárga lapja után.

A verséggel megszakadt nagy sorozatunk, de a pofon még időben jött. Újra fel kell állnunk és harcolni tovább a pontokért! Ha a történet pozitív oldalát nézzük, akkor szerencse, hogy a SZEOL is kikapott mert, így továbbra is csak két pont hátránnyal vagyunk lemaradva az első helytől.  Az is pozitívum, hogy szerdán már is felejtethetik labdarúgóink a vereséget, hiszen nagy meccs van kilátásban az NB II-es Nyíregyháza ellen. Menjünk ki akkor is minél többen a Sportcentrumba és biztassuk a csapatot, hátha sikerül a bravúr és meglephetjük magasabban rangsorolt ellenfelünket! Szóljon akkor is a Hajrá Kécske!

A bajnoki mérkőzés után a két csapat vezetőedzői értékeltek:

Szabó István (Duna Aszfalt TVSE): Nehéz úgy játszani, hogy az ellenfél nem nagyon akar futballozni, nehéz pörögni, mert nincs terület. Jobban kellett volna passzolnunk, s megint sok gólt kaptunk. Hiába állunk fel újra és újra a padlóról, ha jön a gólra gól. A játékosaink ennek ellenére minden dicséretet megérdemelnek, hiszen nagyon sok idő telt el úgy, hogy nem vertek meg minket. A vereség a sportban benne van. Ma is dolgoztak a fiúk a pályán, de most vereség lett a vége. Úgy érzem, hogy nem a jobbik csapat nyert ma. Sikeresen lassították a játékunkat, de amennyit a második félidőben állt a játék, az nem a futballról szólt. Mi is tudnánk így játszani, de mi nem ezt az utat választottuk. Próbálok lelket önteni a fiúkba, megyünk tovább. Szerdán kupamérkőzés, szombaton újra bajnoki következik. Javítani szeretnénk!

Dr. Dobos Barnabás (Dunaújváros PASE): Már a meccs előtt is elmondtam, hogy a Tiszakécske rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban. Jól kezdte a bajnokságot, s véleményem szerint a feljutás egyik esélyese. Azonban mi sem feltartott kézzel jöttünk ide, szerettünk volna pontot, pontokat szerezni. Ezt jól megvalósítottuk. Nem örülök a két nagy védekezési hibánknak, amelyekből a gólokat kaptuk, de a győzelem fényében ez kicsit eltörpül. Igaz az is, hogy Csendes Péter, aki a gól előtt hibázott hátul, a szögletünknél gyönyörűen érkezett, s fejese után a labda a hálóban kötött ki.

2017.09.16. NB III Közép csoport, 6. forduló, Tiszakécske, Sportcentrum, 1000 néző

vezette: Nagy Róbert

Duna Aszfalt TVSE – Dunaújváros PASE 2 – 3 (0 – 1)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay – Oláh, Csáki, Polyák, Kocsis, Juhász(Markó), Bartucz(Annus), Dr. Kardos, Kirchner(Szabó), Tölgyesi, Puskás

Dunaújváros PASE: Vaszócsik- Zvara(Dorogi), Csendes, Farkas, Karacs, Csehi(Sándor), Tóth T., Szepessy, Tóth Á.(Ferencz), Király, Barna

gól: Annus, Puskás ill. Csendes, Király, Ferencz

kiállítva: Barna

Továbbra is Hajrá Kécske!

szöveg, fotók: Sánta László(sel)

Hirdetések

legfrissebb híreink