Választás 2018 - Fölényes győzelmet aratott a Fidesz-KDNP pártszövetség

Megosztás

Országosan és Bács-Kiskun megyében is fölényes győzelmet aratott a Fidesz-KDNP pártszövetség az április 8-i országgyűlési választásokon.

A jelenlegi eredmények alapján a kormánypárt megszerezheti a kétharmadot a Parlamentben.

Magyarország nagy győzelmet aratott, "sorsdöntő győzelmet arattunk" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap éjjel a kormánypártok budapesti eredményváró központja, a Bálna előtt a Fidesz-KDNP győzelmét hozó parlamenti választás után.

"Győztünk!" - ezzel kezdte beszédét az összegyűlt tömeg előtt a kormányfő, a Fidesz elnöke, aki úgy fogalmazott: a magas részvétel minden kétséget zárójelbe tett.
"Egy nagy csata van mögöttünk, sorsdöntő győzelmet arattunk, lehetőséget kaptunk, lehetőséget teremtettünk magunknak, hogy megvédjük, megvédhessük Magyarországot" - mondta Orbán Viktor.
Kiemelte: Magyarország még nem tart ott, ahol szeretnénk, de már elindult a saját maga választotta útján. "Együtt fogunk ezen az úton végigmenni" - ígérte a kormányfő. A miniszterelnök köszönetét fejezte ki a választóknak, külön a Fidesz-KDNP-re szavazóknak, amiért kitartottak mellettük az elmúlt években. Köszönetet mondott továbbá a külhoni magyaroknak, akik "segítettek megvédeni az anyaországot", valamint Jaroslaw Kaczynskinek, a lengyel kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökének és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőnek is a támogatásért. Emellett megköszönte a Fidesz segítőinek, önkénteseinek munkáját, továbbá azoknak is köszönetét fejezte ki, akik "imádkoztak értünk és értem". Végül feleségének, Lévai Anikónak mondott köszönetet.

"Mindent köszönök, Soli Deo gloria" - zárta szavait Orbán Viktor, majd a Fidesz és a KDNP vezető politikusai a Bálna előtt összegyűlt emberekkel elénekelték a Kossuth-nótát, ezt követően pedig a Himnuszt. A miniszterelnök a Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! köszöntéssel búcsúzott.

Körzetünkben Dr. Zombor Gábor a szavazatok 53,62%-át kapta, ezzel ő képviselheti térségünket az országgyűlésben a következő 4 évben.

Tájékoztató adatok BÁCS–KISKUN megye 02.számú egyéni választókerület (Kecskemét) eredményéről

Sorszám A jelölt neve Jelölő szervezet(ek) Kapott érvényes szavazat % Képviselő
 1  Csernus Viktorné MUNKÁSPÁRT  230  0.48 %  
 4  Radics Tivadar JOBBIK  9 392  19.45 %  
 7  Vidám Mária SEM  288  0.6 %  
 10  Dr. Zombor Gábor FIDESZ-KDNP  25 896  53.62 %  
 15  Király József MSZP-PÁRBESZÉD  7 931  16.42 %  
 18  Bodrozsán Alexandra MOMENTUM  1 387  2.87 %  
 20  Dr. Tóth Szilárd LMP  3 174  6.57 %  

 

forrás: NVI, MTI, Orbán Viktor facebook, Kécskei Krónika