Újra az élre állt a Duna Aszfalt TVSE a bajnoki tabellán - képgalériával

Megosztás

Nagyot küzdöttek labdarúgóink a Makó FC ellen a bajnokság 22. fordulójában megrendezett mérkőzésen, s mivel az eredmények kedvezően alakultak a csoportban, újra az első helyen áll csapatunk a bajnokságban.

A szombat-szerda ritmus és az egymás utáni rangadók is jócskán kivettek a csapatunkból, így várható volt, hogy a megtáltosodó Makó ellen is ,,öldöklő” csatát vívunk majd. Így is lett. Csapatunk jól kezdett a szombati találkozón. A Makó a mérkőzés elején beszorult a saját kapuja elé.

A meccskeretbe és a kezdőbe újra bekerülő Horváth Bence meghálálta Szabó mester bizalmát, s a 18. percben megszerezte a rendkívül fontos, s mint később kiderült, három pontot érő találatot. Csapatunk ezt követően is mezőnyfölényben maradt, de újabb gólt nem sikerült szerezni.

A második játékrészben feljebb jött a Makó, s többször veszélyeztették a kiváló napot kifogó Helesfay Donát kapuját. A kécskei hálóőr többször remekül avatkozott közbe, s egy vendég szabadrúgás után hatalmas bravúrral szedte ki a labdát a léc alól. Köszönjük Donát!

Eközben szurkolóink derekasan biztatták gárdánkat, átsegítve a nehezebb időszakokon a fiúkat. Zúgott a Hajrá Kécske! A vendégek nyomtak becsülettel, s végig thrilleri izgalmakat élhettünk át. Főleg úgy, hogy mindenki tudta, a Vecsés győzelemre áll a nagy rivális PMFC ellen.

A második félidőben is voltak azért veszélyes kécskei támadások pl. Csáki csúsztatott fejese vagy amikor Kalmár kapura fordult két védő között, de említhetnénk azt is, amikor a kitörő Tölgyesiről gyakorlatilag a mezt letépték, hogy megállítsák. Ez utóbbi minimum ,,narancssárgás” megmozdulás volt a vendégjátékos részéről. Mindenestre mindenki lélegzetvisszafojtva várta a hármas sípszót, ami megváltásként jött.

Mivel a vecsési meccsen is maradt az eredmény, visszavettük az első helyet a tabellán. Még nyolc! mérkőzés van hátra a bajnokságból. Látva a mezőny kiegyenlítettségét a tavasszal, pokoli izgalmak várhatóak. Nincs más hátra, mint előre: Hajrá Kécske!

A mérkőzést követően Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE, és Méhes Tibor a Makó FC vezetőedzője is nyilatkozott a Kécskei Krónikának:

Szabó István:

Nem lepett meg ez a mérkőzés, hiszen a Makó tavasszal eddig nem kapott ki. Emellett nekünk vannak nehézségeink: Kirchner Krisztiánt műtik, Oláh Máténak hasfalhúzódása van, Szabó Laci helyzetét ismerik szurkolóink, Puskás Zoli sárga lapok miatt hiányzott, még másokat pihentetni kellett. Amíg frissek voltunk nagy különbség volt a két csapat között, a második félidőben viszont egyértelműen fentebb jött a Makó.

Kockáztattak a vendégek, én is így tettem volna a helyükben. Le a kalappal előttük! Ennek ellenére a második félidőben is voltak helyzeteink. Nagyszerűen küzdöttünk, ez a szív diadala volt. Tudjuk, hogy szurkolóink mindig a szép játékot várják tőlünk és a győzelmeket, de ez sohasem könnyű. Még egy Roger Federernek sem könnyű mindig nyerni.

Az öltőzőben nagy dicséretet kapnak majd a fiúk ezért a harci szellemért, én pedig később biztosan megiszom majd egy pohár sört.

Méhes Tibor:

Két ellentétes félidőt láttunk. Az első játékrészben sajnos nem volt elég hitünk játszani, de a második félidő képe alapján talán megérdemeltük volna a döntetlent, sőt… helyzeteink alapján még nyerhettünk volna is. Gratulálok a csapatomnak a második félidőben nyújtott játékához. Ma nem volt szerencsénk sem. A nagy helyzeteknél higgadtabban kellett volna dönteni, s akkor megnyerhettük volna a mérkőzést.

2018.04.07. Tiszakécske, Sportcentrum, 550 néző

NB III. Közép csoport, 22. forduló

vezette: Bölcskei Balázs

Duna Aszfalt TVSE - Makó FC  1 – 0(1 – 0)

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE: Helesfay – Benkó, Csáki, Juhász (Kalmár 22.), Tölgyesi, Polyák, Horváth, Kardos, Mihály (Takács 55.), Markó (Bartucz 60.), Kocsis

Makó FC: Füstös – Kasuba, Juhász Gy., Tóth T., Babolek (Varga 78.), Molnár (Vajna 58.), Lipták, Rakonczai (Bánóczki 46.), Sirokmán, Gémes, Széll

Gól: Horváth B. 18. perc

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János