Új rendőrautók a járás útjain

Megosztás

Két új rendőrautó került a Tiszakécskei Rendőrőrs illetékességi területére. Az Audi A3-as és a Suzuki Vitara típusú gépkocsik két régebbi jármű helyett érkeztek a helyi őrsre.

Központilag több száz szolgálati gépkocsi cseréjére került sor az elmúlt időszakban. Ennek keretében megyénk is kapott nagyjából száz autót (pl. Audi, Mercedes, Suzuki Vitara, Skoda Octavia), ebből arányosan két gépjármű került a Tiszakécskei Rendőrőrsre. Várhatóan a jövő évi csere során még két új autót kapunk.

A gépkocsik a járőrszolgálat használatába kerülnek és a rendőrőrs illetékességi területén teljesítenek velük szolgálatot a rendőrök. A járművek minden, a rendőrség számára szükséges berendezéssel (pl. megkülönböztető jelzések, LED panel szöveg kiírására, sötétített ablakok, EDR rádió, GPS, gumibot tartó, speciális lámpák stb.) fel vannak szerelve. A Suzuki Vitara típusú gépkocsi terepjáró, így a külterületen is nagy segítségünkre lesz – tájékoztatta a Kécskei Krónikát Tóth Tibor, rendőr alezredes, a Tiszakécskei Rendőrőrs parancsnoka.

szöveg, fotók: Sánta László