katasztrófavédelem

Kánikula, hőségriadó, tűzgyújtási tilalom. Ezen fogalmak jellemzik napjainkat így július és egyben a nyár derekán. A nagy hőségben a tűzesetek is megszaporodtak. Július 18-án kora délután két tűzesethez is elkísérte kollégám a Tiszakécskei Önkormányzati Tűzoltóság szakembereit.

Személygépkocsi motortere gyulladt ki Szentkirályon

13 óra 11 perckor érkezett a bejelentés a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz, hogy Szentkirályon az Ady Endre utcánál (lámpás kereszteződés) egy személyautó motortere kigyulladt. A tüzet a szakemberek kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók próbálták megfékezni egy porral oltóval, ez azonban a tűzoltók megérkezéséig nem sikerült. Az esethez elsőként a tiszakécskei tűzoltók -, majd nem sokkal később a kecskeméti hivatásos kollégáik is kiérkeztek. A tüzet egy vízsugárral oltották el a lánglovagok.

Az esetnél személyi sérülés nem történt. A tűz az utastérre nem terjedt át. A megyei katasztrófavédelmi szolgálat a lángok eloltása után, tűzeseti helyszíni szemlét végzett.

10 m3 hulladék égett a Kerekdombi dűlőben

Szintén július 18-án 13 óra 40 perckor kapta meg a bejelentést a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság arról, hogy Tiszakécske külterületén, a Kerekdombi dűlőben, egy lakóház közelében kigyulladt egy szemétrakás. A 10 m3 hulladék eddig ismeretlen okból kapott lángra. A káreset helyszínére a tiszakécskei tűzoltók érkeztek ki, akik egy vízsugárral fékezték meg és oltották el a tüzet.

Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Az tűzesetekkel kapcsolatban Kovács Andrea tű. főhadnagy a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatta a Kécskei Krónikát.

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán (ide kattintva) találhatóak.

sel, fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink