katasztrófavédelem

Mivel a Kécskei Krónika a Tiszakécskei Önkormányzati Tűzoltóság elhivatott sajtópartnere én is elkísértem a csapatot a miskolci szakmai vetélkedőre. Így volt ez a korábbi esztendőkben is, amikor országos, megyei vagy területi versenyeken vettek részt a kécskei lánglovagok. Mint sajtófotós most is végigkísérhettem csapatunkat a gyakorlati feladatok állomáshelyein – nem szakemberként, de olyan megfigyelőként, aki már közel tíz versenyen figyelhette a tűzoltók felkészültségét, munkáját – ahol most is szembetűnő volt elhivatottságuk, pontos, szakszerű feladat végrehajtásuk.

Ezeken az állomáshelyeken a versenybírók észrevételeit is hallhattam, akik egymás között véleményezték a tiszakécskei tűzoltók munkáját. Magam is hallottam tehát az elismerő szavakat, melyek mind arról tanúskodtak, hogy a kécskei szakemberek magas szinten hajtották végre az előttük álló feladatokat. Nagy büszkeség volt ezt nekem tiszakécskeiként hallani.

Tűzoltóink másnap is sikeresen teljesítettek az elméleti feladatok megoldásánál, ezért joggal bíztam abban, hogy a szerdai eredményhirdetésen az első két hely valamelyikén végeznek.

Meglepetésként ért, hogy olyan két csapat végzett az 1. és 2. helyen, akik létesítményi tűzoltóként, éles bevetésen nem vesznek részt, sem tűzoltásban, sem baleset műszaki mentésénél. Ráadásul az egyik csapat nem saját, hanem kölcsön autóval teljesítette gyakorlati feladatokat.

A tiszakécskei csapatnak a negyedik helyet határozták meg, úgy, hogy megkapták mellé a „gyakorlati feladatokat legkevesebb hibaponttal teljesítő csapat” különdíját. Továbbá a végleges eredmény megállapításánál a szervezők változtattak az előre meghatározott pontozási rendszeren.

Hogy is van ez? …………………???

Sajnos erre a választ nem fogjuk megkapni, de az biztos, hogy az eredményt nem a fair-play szellemében hozták meg. Ez már nemcsak az én véleményem. Az pedig tény, hogy a mi tűzoltóink szakmai és gyakorlati tudása messze kimagaslik a mezőnyben, ezért számomra a miskolci országos döntőben is ők lettek az elsők.

A Kécskei Krónika nevében gratulálunk a sikeres szerepléshez és bízom benne, hogy ez a ,,homályos” végeredmény nem veszi el csapatunk kedvét attól, hogy két év múlva újra bebizonyítsák, helyük van a dobogó legfelső fokán.

szöveg, fotó: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink