labdarúgás

A Duna Aszfalt TVSE a tavalyi bronzérmes Kalocsai FC otthonában kezdte el a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 2016/2017-es szezonját, s magabiztos 5-0-ás győzelmet aratott.

Csapatunk kerete az előző szezonhoz képest jelentősen megváltozott, gyakorlatilag a fél gárda kicserélődött. A nyári edzőmérkőzések után (a biztató eredmények ellenére) Nyilas Elek szakmai igazgató is óvatosan fogalmazott, mondván idő kell ahhoz, hogy a játékosok összekovácsolódjanak és megfelelően olajozottan működjön a kék-sárga gépezet.

Ráadásul a bajnokság első mérkőzésén egyből erős ellenfél, a Kalocsai FC otthonába látogattunk. A csapat az óvatosabb kezdés után hamar felmérte, hol vannak a hazaiak gyengébb pontjai és az idő múlásával, fokozatosan fel is őrölte a házigazdákat. A játékosok ekkor már bátran, többször pazar akciókat vezetve uralták a mérkőzést. A ,,régiek” közül Kalmár Ferenc, Oláh Máté és István László talált be, a nyári igazolások közül pedig a legutóbbi Szolnok megyei gólkirály; Székely Dávid szerzett gólt. Egy kalocsai gólszerző is született, Dobler Bence öngóllal került be a mérkőzés jegyzőkönyvébe.

Ami a szurkolókat illeti: Nem tört meg a lelkesedés. Az elveszített bajnoki cím után félő volt, hogy ismét idő kell a szurkolók visszacsalogatásához. Ehhez képest már rögtön az első fordulóban, a közelinek cseppet sem mondható Kalocsára sokan ellátogattak a Tisza-partjáról. Ez a tény, legalább annyira örömteli, mint a csapat mutatott játéka. Itthon pedig még többen leszünk. A 2016/2017-es évadban reméljük minél hamarabb, az impozáns centerpályán harcolhatunk a bajnoki címért és a Magyar Kupa főtáblájáért.

A mérkőzés után Nyilas Elek a Duna Aszfalt TVSE szakmai igazgatója nyilatkozott lapunknak:

– Hogyan látta a mérkőzést?

– Nehezen lendült bele a játékba csapatunk, a meccs elején lassan, körülményesen játszottunk, kevés mozgással. Ekkor még nem éreztem veszélyt a támadásainkban. Az is igaz, hogy már ekkor a kezünkben volt az irányítás. Aztán az idő múlásával elkaptuk a ritmust. Többet vállalkoztunk és kialakult egy ötletes, élvezhető játék. Nagy pozitívum, hogy kevés lehetősége volt az ellenfélnek. Ez a győzelem nagy önbizalmat adhat a továbbiakra. Dolgoznunk kell ezután is keményen, becsülettel és akkor az eredmények is jönni fognak.

– Az előző bajnoki végjáték után több szurkoló csalódottan beszélt a csapatról. Ennek ellenére eltelt két hónap és újra fellángolni látszik a lelkesedés. Kalocsára is legalább hatvanan ellátogattak, s már most aranyosan csillogó jövőt vizionálnak.

– Mi mindent megteszünk, hogy ismét elnyerjük a bizalmukat. Nagyon fontosnak találom, hogy velünk tartottak Kalocsára. Ők a 12. játékosunk, csak együtt érhetünk el sikereket. Remélem, mérkőzésről-mérkőzésre egyre többen lesznek.

– Mindenki bevethető már a keretből?

– Páran még kisebb sérüléssel bajlódnak és van még olyan játékosunk is, akinek a játékengedélyére várunk.

– Az edzőmérkőzéseken örömmel láttuk, hogy két helyi ifista; Dóka Ádám és Nagy Attila is a felnőtt csapat keretével készül, sőt a meccseken is pályára léptek. Dóka Ádám például a Pálmonostora elleni kupamérkőzésen is beszállt. Lehet esélyük arra, hogy ebben a bajnoki és kupa évadban máskor is pályára lépjenek?

– Természetesen van esélyük erre. A kapu előttük és más ifisták előtt is nyitva áll a felnőttek közé. Ha továbbra is alázatosan és becsülettel dolgoznak, megkapják az esélyt. Csak rajtuk múlik, hogy bizonyítanak-e.

2016.08.14. Kalocsa, Bács-Kiskun megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság I. forduló

Kalocsai FC – Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 0 – 5 (0 – 1)

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE: Ladányi- Oláh, Markovic, Benkó(Bagi), Polyák, Szabó(Nagy), Csáki, Bartucz, Csurka(Káli), Juhász(István), Kalmár(Székely)

gól: Oláh, Kalmár, Dobler (öngól), Székely, István

ifjúsági: 0-2

Csapatunk legközelebb a kupában, augusztus 17-én, szerdán 17 órától Akasztón lép pályára. Kísérjük el oda is minél többen a fiúkat! A bajnokságban augusztus 21-én 17 órától a Soltvadkerti TE TRMX gárdája vizitál a Sportligetben, akkor lehet tovább folytatni a pontok gyűjtését. Zúgjon akkor is a Hajrá Kécske!

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg: Sánta László(sel)

fotók forrása: Tamás Ferenc / KALOhírek

Hirdetések

legfrissebb híreink