Ovi- és Bölcsibállal köszöntötték a tavaszt

Megosztás

Jótékonysági céllal rendezték meg újra, március 21-én a Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény gimnáziumának sportcsarnokában az Ovi- és Bölcsibált.

Nagy érdeklődés előzte meg a 2015-ben újra megrendezendő Ovi- és Bölcsibált, hiszen a jelentkezők nagy száma miatt, az előzetes tervekkel ellentétben nem a művelődési központ emeletén, hanem gimnázium sportcsarnokában került sor a jótékonysági eseményre.

A bál célja a tiszakécskei óvodák és bölcsőde gyermekei számára új eszközök vásárlásához pénzadomány gyűjtése volt. Ehhez minden vendég hozzájárult, hiszen a belépőjegye árának bizonyos százalékával már támogatta a helyi óvodákba járó gyermekeket.

A bálba kétszázan látogattak el, köztük Kovács Ernő, Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott és Tóth János Tiszakécske város polgármestere. Őket és Bertalanné Badari Katalin, intézményvezetőt Kondorné Benke Edit a szülői szervezet vezetője külön köszöntötte a rendezvény elején. A szülői szervezet vezetője mellett még két édesanya; Tugyiné Törőcsik Beáta és Verebély Mészáros Márta működött közre a bál főszervezőjeként.

Kondorné Benke Edit után a Tiszakécskei Városi Óvodák és Bölcsőde vezetője Bertalanné Badari Katalin köszönte meg mindenkinek a segítséget, mellyel sikeresen valósulhatott meg a jótékonysági rendezvény. Az intézményvezető egy Böjte Csaba idézetet is megosztott a jelenlévőkkel: ,,Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.”

A vacsora előtt a vendégek a szülők meglepetés produkciójának tapsolhattak, a táncelőadás sikerét mutatja, hogy kétszer is el kellett táncolni a tanultakat.

Ezt követően érkeztek a finom falatok, a vacsorát a Kerekdombi Termálfürdő biztosította a vendégsereg számára. Az ízletes ételek elfogyasztása után a Z Band is a húrok közé csapott, a bálozók pedig a táncparketten járhatták a táncot, ami ideiglenesen éjfélkor ért véget, mivel kezdődött a tombolahúzás.

Az Ovibálra jelentős számú tombola felajánlás érkezett. Egészen pontosan; kétszázötven. A játék fődíja a Fókusz Takarékszövetkezet felajánlása; egy tablet volt.

Tóth János, a település vezetőjeként és a bál fővédnökeként nyilatkozott újságunknak: Nagyon pozitívnak tartom a kezdeményezést, mivel ennek a végső nyertesei a tiszakécskei gyerekek lesznek. A megvásárolandó új eszközökkel, játékokkal az óvodások hétköznapjai még tartalmasabbá válhatnak. A bálon minden feltétel adott volt ahhoz, hogy minden vendég jól érezze magát. Kiváló volt a szervezés. A megvásárolt belépőjegyekkel pedig mindenki segítette a közös cél megvalósulását.

Bertalanné Badari Katalin a Kécskei Krónikának elmondta: Önálló szülői szervezéssel valósult meg az egész intézményt érintő rendezvény, amelyre tizenhárom éve nem volt példa. Természetesen támogattuk a szülői szervezet javaslatát és nagyon örülünk neki, hogy ilyen lelkes, segítőkész szülői gárdával rendelkezünk. Az intézmény dolgozói nevében nagyon szépen köszönjük minden támogatónak, szervezőnek segítőnek, hogy megvalósulhatott ez a jelentős és nagyon hangulatos esemény.

Kondorné Benke Edit lapunknak nyilatkozott az Ovi- és Bölcsibál megvalósításáról: Tavaly októberben a szülői szervezet gyűlésén merült fel elsőként az ötlet, hogy élesszük újra az Ovibál hagyományát jótékonysági céllal. Szerencsére mindenki a kezdeményezés mögé állt. Az érdeklődés mértékét jól mutatja, hogy helyszínt kellett változtatnunk, mert a sok jelentkező miatt nem fértünk volna el az Arany János Művelődési Központ emeleti nagytermében. A bálra rengeteg tombola felajánlást kaptunk, így a tombolóból, a belépő- és támogatójegyek eladásából komoly támogatás gyűlt össze a Városi Óvodák és Bölcsőde gyermekei számára. A befolyt pénzösszeg a Hétszínvirág Alapítvány számlájára kerül, majd a tagintézmények gyermeklétszámának arányában lesz elosztva véglegesen. A pénz felhasználása a bel- és kültéri játékpark bővítést szolgálja. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden támogatónak, résztvevőnek a segítséget, mellyel hozzájárultak jótékonysági rendezvényünk sikeréhez.

Újságunktól bálozókat is megkérdeztünk az Ovi- és Bölcsibál hangulatáról:

Dr. Zombori-Elek Mónika: Szuper hangulat volt a bálban. A lelkes szülői gárda kiválóan megszervezte a rendezvényt, nagy munkát végeztek az elmúlt időszakban. Mind a vendégvárás, mind a szülők műsora nagyon tetszett, az ételek finomak voltak. Én úgy láttam, hogy az egész társaság nagyon jól szórakozott, mi pl. egészen hajnali fél háromig.

Barcziné Kissebestyén Ilona: Nagyon jól éreztük magunkat a párommal a rendezvényen. Mi már korábban is részt vettünk az Ovibálokon, hiszen ezek mindig kiválóan szervezett, hangulatos bálok voltak. Ezért is örülünk nagyon, hogy újra éledt ez a hagyomány. Egyik gyermekem még óvodás korú, így mint segítő szülő is bekapcsolódhattam megvalósításba, hozzájárulhattam a szülői szervezet munkájához. Reméljük a jövőben is folytatódhat az Ovi-és Bölcsibál hagyománya.

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán (ide kattintva) találhatóak

szöveg: sel, fotók: Csikós János