Ötödik alkalommal rendezték meg a Kécskei Néptánctalálkozót

Megosztás

Idén is telt színházterem előtt rendezték meg a Kécskei Néptánctalálkozót az Arany János Művelődési Központban.

A rendezvényen a korábbi évek hagyományainak megfelelően több néptánccsoport is bemutatkozott, többek között félegyháziak, kecskemétiek, kocsériak, tiszajenőiek és helyi csoportok. Minden néptánccsoportnak Tormási Elek és barátai, valamint a Dűvő Citerazenekar húzták a talp alávalót.

A Kécskei Néptánctalálkozó célja a népi hagyományok megőrzése és ápolása, egymás táncainak, népviseletének, szokásainak megismerése és nem utolsósorban a város kulturális életének fellendítése volt. A rendezvény megalapítója és szervezője Döme-Kis Orsolya pedagógus.

A rendezvényen fellépett a tiszakécskei Tiszavirág-, Nagy-Tisza-, Kis-Tisza-, valamint a Felnőtt Néptánccsoport, muzsikált a Dűvő Citerazenekar és a Furfangos Banda, valamint Szerencsi Zsuzsanna és Maros Miklós énekelt.

A kécskeiek mellett a kiskunfélegyházi Padkaporos Néptáncegyüttes, a kocséri Csicsergő Néptánccsoport, a kecskeméti Tűzön Vízen Át Egyesület tánc csoportja és a tiszajenői Lieto Énekegyüttes  is színpadra lépett.

A fellépések után a művelődési központ emeleti nagy termében hajfonó verseny és sudridomos táncverseny színesítette a programot. Végül táncház és közös vacsora zárta az V. Kécskei Néptánctalálkozót.

szöveg, fotók: Sánta László(sel)