Óriási érdeklődés mellett nyitották meg a kiállítást

Megosztás

A Pauk Sándor helytörténeti gyűjteményéből rendezett kiállítás óriási sikert aratott a művelődési központban. Az elmúlt évek legnagyobb látogatottságú kiállítás megnyitója lett a ,,Volt valamikor egy másik világ…” október 28-i nyitó rendezvénye.

Több mint százan zsúfolódtak be október 28-án a művelődési központ emeleti galériatermeibe, ahol Pauk Sándor helytörténet kutató gyűjteményéből nyílt kiállítás. A tárlat az 1890 és 1945 közötti időkben Újkécskéről és Ókécskéről készült régi képeket és képeslapokat mutatta be, így a jelenlévők valóságos időutazáson vehettek részt. A rendezvény elején Prezsmer Flóra szólóban, Barhács Boglárka, Falusi-Tóth Tünde és Méhes Virág pedig trióban énekelt.

A kiállítást dr. Pusztai Gabriella történész, muzeológus nyitotta meg, aki méltatta Pauk Sándor gyűjtőmunkáját és azt a lelkesedést, amellyel a művelődési központ munkatársa kutat településünk múltjában.

A megnyitón Pauk Sándor tárlatvezetést is tartott a megjelenteknek, bemutatva a kiállított képeket, ismertetve azok históriáját.

A pezsgő és az üdítő mellett ezúttal stílszerűen egy régi magyar süteményt, a herőcét is megízlelhették a jelenlévők. A ,,Kécskei Örökség őrzőjét” kollégái egy hatalmas gyümölcstortával lepték meg, amelyet minden vendég megkóstolhatott.

A kiállítás megtekinthető november 21-ig a művelődési központ nyitva tartási idejében, keddtől szombatig 10.00-21.00 óra között.

szöveg: Sánta László (sel), fotók: Csikós János