városházi

Bácsalmáson tartották meg szeptember 30-án a megyei közgyűlés szeptember havi ülését, amelynek során Tóth János városunk polgármestere oklevelet vehetett át Tiszakécske gyógyhellyé minősítésének elismeréseként.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésének helyszínéül Bácsalmást választotta. Rideg László elnök két ülés közötti beszámolójában az önkormányzat elmúlt havi terület- és vidékfejlesztés, megyemarketing, valamint nemzetközi kapcsolatok terén végzett tevékenységéről szólt, továbbá beszámolt az egyéb programokról és szakmai egyeztetésekről.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elismerését fejezte ki és oklevelet adományozott Tiszakécske Város Önkormányzatának a város gyógyhellyé nyilvánításának alkalmából, melyet Tóth János polgármester vett át. 2016-ig összesen huszonöt hazai település érdemelte ki a hivatalos gyógyhellyé minősítést. Bács-Kiskun megye mutatta a legnagyobb fejlődést a gyógyhellyé minősítések terén az elmúlt évben, hiszen Kiskunmajsa és Kiskunhalas után ezúttal Tiszakécske is megszerezte a kitüntető címet.

Rideg László felkérésére tájékoztatót tartott Kovács Ernő kormánymegbízott a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkájáról, a közigazgatás átszervezéséről, valamint a megyei foglalkoztatási helyzetről. Ugyancsak ebből az okból tartotta meg beszámolóját dr. Farkasinszki Lóránt, tű. ezredes, igazgató, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkájáról.

A közgyűlés meghallgatta, majd egyhangúan elfogadta Szántó István elnök beszámolóját a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság 2016. első félévi tevékenységéről. Ez időszakban összesen 37 javaslatot nyújtottak be a Bizottsághoz, melyek közül a szakemberek 15 nemzeti értéket nyilvánítottak megyei értékké.

Sánta László

Hirdetések

legfrissebb híreink