Magyarnak lenni – Ünnepi műsor a művelődési központban

Megosztás

Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelegtek ünnepi műsorral az Arany János Művelődési Központban.

Ebben az évben is a művelődési központban rendezték meg a március 15-i ünnepséget, amelynek elején Balog Ildikó, az intézmény dolgozója köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve Kovács Ernőt, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottját, Tóth Jánost városunk polgármesterét, Gombosné Dr. Lipka Klaudia jegyző asszonyt, Dombiné Horpácsi Mária aljegyző asszonyt, a képviselő-testület megjelent tagjait, az egyházak képviselőit és településünk díszpolgárait. A köszöntők után a jelenlévők közösen énekelték el a Himnuszt.

A műsor elején Prezsmer Flóra, a Móricz Zsigmond Általános Iskola 3. A osztályos tanulója énekelt. A kislányt Csüllög Edina tanárnő készítette fel.

Ezt követően Szabóné Balla Katalin, a Móricz Zsigmond Általános Iskola felső tagozatának tagintézmény-vezetője, mondta el ünnepi beszédét, majd a Siklósiné Balla Erzsébet által rendezett Magyarnak lenni… című darabot tekintette meg az ünneplő közönség.

A Móricz Zsigmond Általános Iskola felső tagozatának nagyszabású ünnepi műsorában közreműködtek: a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium diákjai és tanárai, a Városi Színjátszó Kör és a Nagy-Tisza Néptánccsoport tagjai. A műsorban lévő zenei összeállítást a Vadas László vezette Boróka zenekar játszotta el.

Az ünnep hangulatát tovább emelte a művelődési központ aulájában berendezett kokárda kiállítás, illetve az előadást követő lovas felvonulás a Béke utcán.

szöveg: Sánta László, fotók: Csikós János