A tiszakécskei rendőrök vádemelési javaslattal zárták le annak a férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint barátja személyes adatait felhasználva vállalt munkát és okozott kárt munkáltatójának.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécske Rendőrőrse sikkasztás, jármű önkényes elvétele és közokirat-hamisítás bűntettek, valamint okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást K. Renátó 25 éves jánossomorjai lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy magát Ó. Z.-nek nevező férfi 2014. május 5-én munkára jelentkezett egy tiszakécskei vállalatnál, ahol gépjárművezetőként alkalmazták. A munkája során a sofőr a cég tehergépkocsiját 2014 augusztusában engedély nélkül saját céljaira használta, azzal Ausztriába utazott, majd ott a céges tankoló kártyával saját részre tankolt. E mellett a férfi szolgálati mobiltelefonja több mint 100.000 forintos számláját sem fizette meg cége részére. A munkáltató ezen indokokra hivatkozva felmondott neki és megküldte postai címére a hivatalos iratokat. A megadott címen a levelet Ó. Z. székesfehérvári lakos vette át, akinek semmilyen kapcsolata nem volt a céggel.

Kiderült, hogy az „igazi” Ó. Z. a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon tett korábban feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2013 szeptemberében személyi iratait, köztük vezetői engedélyét, gépjárművezetői tachográf kártyáját eltulajdonította és személyes adataival visszaélt egy tiszakécskei gazdasági társaságnál.

A tiszakécskei rendőrök beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves K. Renátót, akit egyik elérhetőségén sem találtak, ezért ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. Egy napon belül igazoltatták a Komáromi Rendőrkapitányság járőrei a férfit, aki éppen kamionsofőrként dolgozott egy győri cégnél. Az egyenruhások elfogták és előállították a terheltet.

K. Renátót – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, aki cselekmények elkövetését elismerte. Tettét azzal magyarázta, hogy az általa korábban elkövetett bűncselekmény elkövetése miatt gépjárművezetői engedélyét az illetékes bíróság visszavonta, így nem tudott volna munkát vállalni sofőrként, ezért használta fel barátja okmányait.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécske Rendőrőrse az eljárást 2015. március 2-án befejezte, a nyomozás iratait vádemelési javaslattal megküldte a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Hirdetések

legfrissebb híreink