rendőrség

A „Látni és Látszani” kampány során a rendőrök a kerékpárosok, valamint a gyalogosok figyelmét hívják fel a biztonságos közlekedés fontosságára.

A téli időszak beköszöntével korábban érkezik meg az esti sötétség, így többen a napi munkából kerékpárral vagy gyalogosan hazafelé tartva már kedvezőtlenebb látási viszonyok között közlekednek, ezért számukra is fontos hangsúlyozni a látni és látszani elv életmentő szerepét.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Látni és Látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányhoz. Ennek keretében többek között helyközi autóbusz járatokon tartanak a rendőrök tájékoztatót az utasok részére. Az egyenruhások felhívják a figyelmet a helyes gyalogos közlekedési magatartásra, továbbá a közvilágítás nélküli útszakaszokon levő megállóhelyeknél le- és felszálló utasoknak láthatósági mellényeket osztanak ki.A munkába járás során naponta autóbusszal ingázók közül többen a kora esti órákban hazatérve külterületi megállóban szállnak le, és a lakóhelyükig tartó távolságot már sötétben, gyalogosan teszik meg. Az út szélén haladók biztonsága érdekében fontos, hogy gyalogosokra vonatkozó szabályokat pontosan ismerjék és betartsák, továbbá láthatóságukat biztosítva őket is időben észrevegyék az úton közlekedő járművezetők.   

A megyében, a tanyákon élő emberek számára – akik rendszeresen közlekednek különböző települések és a külterületi otthonuk között – láthatósági mellényt osztanak ki a rendőrök. Ezen kívül felhívják figyelmüket a vagyonbiztonságra, értékeik megfelelő védelmére, és ezzel kapcsolatos tájékoztató anyagot is adnak számukra.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Hirdetések

legfrissebb híreink