Lakossági fórumot tartottak a művelődési központban

Megosztás

Az Arany János Művelődési Központ emeleti nagytermében rendezetek lakossági fórumot a választásokkal kapcsolatban március 28-án. A rendezvényen V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár tartott előadást.

A fórum házigazdája, Dr. Zombor Gábor választókörzetünk országgyűlési képviselője köszöntötte március 28-án kora este az emeleti nagyteremben, szép számban helyet foglaló érdeklődőket.

Az eseményen jelen volt Kovács Ernő, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja és Tóth János Tiszakécske város polgármestere is.

A FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje az április 8-án sorra kerülő választás tétjéről mondott beszédet, amelyben kiemelte, hogy az elmúlt nyolc év eredményeinek, a gazdasági növekedés sikerének a megtartása rendkívül lényeges. A képviselő kiemelte a hazai munkanélküliség alacsony arányát, melyet az elmúlt esztendőkben a kormányzat munkájának köszönhetően értek el. Dr. Zombor Gábor beszélt a családtámogatási rendszer fejlesztéséről, a lakásépítés támogatásáról és arról, hogy Magyarország erős szuverén, stabil állam, ennek ellenére az Európai Unióban támadják, mivel saját maga akar dönteni sorsáról az illegális migráció témájában.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a soron következő választások tétje az, hogy milyen jövőt tudunk biztosítani a magyar gyermekeknek. Milyen országban, milyen közösségben élhetnek majd a jövőben, sikerül-e megvédeni Magyarországot vagy bevándorlás áldozatává válik.

Dr. Zombor Gábor után V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár állt a mikrofonhoz, aki a bevándorlás problémájáról beszélt. Kiemelte, hogy meg kell védeni Magyarországot, hogy ezer éves kultúránk megmaradhasson. A betelepítés helyett erősíteni kell a határvédelmet, az önfeladás helyett a keresztény európai értékeket kell megóvni.

Az államtitkár kihangsúlyozta, hogy meg kell védeni az elért eredményeket; a 4 százalékos gazdasági növekedést, az új családtámogatási rendszert, az otthonteremtési programot, az értékálló nyugdíjakat, a rezsicsökkentést, a 738 ezer új munkahelyet, az energiafüggetlenséget vagy éppen a 88 százalékkal magasabb minimálbért.

V. Németh Zsolt kiemelte, nagyon fontos, hogy az országnak vannak szövetségesei, hiszen a Visegrádi Négyek elutasítják a betelepítést. Ez a nemzetek közötti együttműködés számos szempontból Magyarország és a régió előnyére válik.

A lakossági fórum végén a jelenlévők közül többen hozzászóltak az elhangzottakhoz, illetve kérdéseket tettek fel az előadóknak, akik készségesen válaszoltak és beszélgettek el mindenkivel.

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János