A közigazgatás fejlesztése a megyei lakosság mindennapjait egyszerűsítette le

Megosztás

2014-ben két kormányablak működött a megyében, s hamarosan a tizennyolcadikat is átadhatják, így lefedve teljes mértékben Bács-Kiskun megyét, jelentősen megkönnyítve ezzel a lakosság ügyintézést – mondta el Kovács Ernő, Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott március 26-án, Soltvadkerten, ahol a megye tizenhatodik kormányablakának ünnepélyes átadását tartották meg.

A soltvadkerti kormányablak ünnepélyes átadásán elsőként Font Sándor országgyűlési képviselő mondott beszédet, amelyben emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy az átadott épületben egykor még a soltvadkerti önkormányzat képviselői üléseztek. A képviselő hozzátette, nagy jelentőséggel bír az, hogy a helyi lakosok számára is egyszerűsödik az ügyintézés, ami által még élhetőbbé válik a település.

Dr. Kerényi János országgyűlési képviselő, volt Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott is köszöntötte az ünnepségen megjelenteket. Beszédében kiemelte, hogy utódja; Kovács Ernő személyében nagyon jó vezetője lett a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalnak. A megye közigazgatása folyamatosan fejlődik, a települések még élhetőbbé vállnak, amelyet a következő tényezők mutatnak meg: a város iskolái, a közigazgatás és az ügyintézés egyszerűsödése, a sport lehetőségek, valamint az általános közérzet javulása.

Lehoczki Ferenc Soltvadkert polgármestere Ady Endrétől idézett: ,,Csak akkor születtek nagy dolgok,  Ha bátrak voltak, akik mertek” Nagy dolog az, hogy a járás harmadik kormányablakát is átadhatták. A település vezetője kiemelte Kovács Ernő, megyei kormánymegbízott munkáját, akinek lobbiznia kellett azért, hogy Kiskőrös és Izsák után a kiskőrösi járás ezen településén is kormányablak nyílhasson. A polgármester ezúton is megköszönte a megyei vezető bátorságát és kitartását. Lehoczki Ferenc végül a tervezőknek és a kivitelezőknek is köszönetet mondott.

Kovács Ernő, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja köszöntőjében elmondta, hogy amikor 2014-ben átvette a kormányhivatal irányítását kb. 240 ügy intézésére volt lehetőség, jelenleg pedig több mint 1600 ügytípusban fordulhatnak a kormányablakok munkatársaihoz a lakosok. A szolgáltató állam az új hivatalok átadásával egyre több településen került közelebb a lakossághoz. A megyei vezető elmondta, hogy a közeljövőben még Kecelen és Lajosmizsén is adnak át kormányablakot.

Kovács Ernő beszéde végén köszönetet mondott a tervezőknek, a kivitelezőknek, a soltvadkerti kormányablak munkatársainak szakszerű munkájukért és az ünnepségen közreműködő diákoknak.

A kormányablakok megnyitásával a lakosok az ügyeiket méltó körülmények között tudják intézni, mindemellett a kormánytisztviselők munkakörülményei is jelentősen javulnak.

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János