rendőrség

Idén szeptembertől már kerékpárral is teljesítenek járőrszolgálatot a Tiszakécskei Rendőrőrs rendőrei. Újságunknak Tóth Tibor rendőrparancsnok nyilatkozott:

A Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetője, Kerti István r. alezredes úr ötlete és kívánsága volt, hogy Kecskeméten és Tiszakécskén is legyen kerékpáros járőrszolgálat. A megyeszékhelyen ez már korábban is működött négy fővel, településünkön pedig mostanra valósult meg. A kerékpáros rendőrök szolgálata valószínűleg most már inkább jövőre, a tavaszi, nyári és kora őszi időszakban lesz jellemző, de már most két kerékpáros rendőr teljesíthet szolgálatot. Ők főként a városközpont és az üdülőterület ellenőrzését látják el, annyival egészül ki feladatuk, hogy a kerékpáros szolgálatuk alatt könnyebben kommunikálhatnak az emberekkel, mintha járőr autóval dolgoznának. Ez a gépkocsizó járőrszolgálatnál jelentősen közvetlenebb szolgálati forma.

A kerékpárok és a hozzá tartozó felszerelések beszerzését a rendőrség vállalta fel, ez egészült ki Tiszakécske Város Önkormányzatának támogatásával.

szöveg, fotók: sel

Hirdetések

legfrissebb híreink