Jótékonysági ételosztást tartottak

Megosztás

A szociálisan rászorulók számára rendeztek ételosztást december 21-én a piactéri csarnokban. A jótékonysági akciót Tiszakécske Város Önkormányzata szervezte meg. A kezdeményezéshez helyi vállalkozók és magánszemélyek is csatlakoztak.

Az ételosztásra előzetesen értesítették a leginkább rászoruló 450 főt, ez körülbelül 270 családot érintett. Nagycsaládosok, egyedülállók, szociálisan rászorulók részesülhettek a felajánlásokból - tájékoztatta újságunkat Stinnerné Dakó Ildikó a Családsegítő Szolgálat munkatársa.

Az ízletes marhapörköltet a Városgondnokság munkatársai főzték meg és osztották ki az embereknek. Szintén ekkor osztották ki a Vörös Kereszt és a helyi cégek, vállalkozások élelmiszer csomagjait is.

Tóth János Tiszakécske Város polgármestere a helyszínen köszöntötte a meghívottakat és köszönte meg az idei évben végzett munkájukat, illetve háláját fejezte ki mindenkinek, aki felajánlásával vagy munkájával hozzájárult a kezdeményezéshez. Településünk vezetője beszéde végén áldott, békés ünnepeket, s egészségben teljes boldog újesztendőt kívánt a megjelenteknek.

A jótékonysági főzés és ételosztás támogatói:

Tiszakécske Város Önkormányzata, Nyitrai Tamás, a Flaga Gáz Kft., Balogh Tészta Zrt., a Fejedelmi Pékség, Vörös Kereszt – Lipóthné Komjáti Andrea, Máltai Szeretetszolgálat, Varga Károly, Tari Gyula, Kiss Ernő, Lakatos Imréné, Balogh Józsefné, Mohácsi Károly, Orkán Kft., Deák István, Tóth István, Váradiné Tarjányi Judit, Nagy Menyhértné, Bányi Tamás, Bálint Nándor, Sebestyén Melinda, Szabó Nóra, Szűrszabó Attila, Munkácsi Árpád, Lakatos Imre, Vízi Nagy Sándor, Pótári Béláné Anikó, Pótári Béláné Julika, Urbán Lajosné, Ker-Kontír Kft., Főnix Mecano Kft., Bunge Zrt., Városgondnokság

szöveg, fotók: Sánta László(sel)