közélet

Méltón tisztelgett az 1848-1849-es magyar forradalom és szabadságharc hősei előtt a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium Eltérő Tantervű Tagiskolája a március 15-én megrendezett városi ünnepségen.

,,Mutasd meg mennyit érsz, mit tudsz, hogy ma is van magyar virtus!” – szavalta elszántan e sorokat a tagozat egyik kisdiákja, miközben a nézőtéren többen a könnyeikkel küszködtek.

Az Eltérő Tantervű Tagiskola tanulói és pedagógusai nagy energiákat mozgattak meg az elmúlt hetekben, hogy színvonalas műsorral léphessenek színpadra a városi ünnepségen. A felkészülés sikerrel járt. A tagozat apraja-nagyja ,,odatette” magát az előadáson, melyet követően álló ováció vette kezdetét. A szereplők precíz zenei blokkokkal, átélt versekkel hozták elő belőlünk a nemzeti érzelmeket, maradandó élményt okozva e borús, ám annál szebb márciusi napon.

,,Akik ma ezt az előadást átélhették, hatalmas lelki feltöltődésben lehetett részük, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani nektek.” – hangsúlyozta Tóth János településünk polgármestere a műsor szereplőinek a művelődési központ emeleti nagytermében az előadás után. A gyerekek büszkén, fegyelmezetten hallgatták a település vezetőjének hálás szavait, aki ígérte; a város önkormányzata meghálálja kimagasló teljesítményüket.

Az ünnepségre az előadás irodalmi részét Tóth Gézáné Hajagos Mária, a zenei blokkokat pedig Zámbori Mariann tanárnők állították össze. A műsor előtt beszédet mondott Varga Balázs tagozatvezető, aki magabiztosan állt ki a színpadra tanítványai oldalán, tudva azt, hogy a gyerekek mire képesek.

Ezen a márciusi napon mindenki, aki a művelődési központban ünnepelt megmelengethette a szívét, ezen a napon minden ünneplő tiszakécskei az Eltérő Tantervű Tagiskola diákjainak tapsolt, átélhette a velük való összetartozást. Mindenki megérezhette azt az értéket, amit ők jelentenek nekünk, tiszakécskeieknek.

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán (ide Kattintva) találhatóak!

szöveg, fotók: sel

Hirdetések

legfrissebb híreink