Jeges vízből mentettek a kécskei tűzoltók

Megosztás

Jégbe szakadt ember kimentését gyakorolták a tűzoltók január 11-én a Szikrai Holt-Tiszán.

A Kécskei Krónikának a helyszínen Leiz Gábor, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó- parancsnokság parancsnoka, a gyakorlat vezetője nyilatkozott:

A rendkívül hideg időjárásnak köszönhetően lehetőségünk nyílt a befagyott Szikrai Holt-Tiszán jégről mentési gyakorlat végrehajtására. A gyakorlat megvalósításához Lakitelek Község Önkormányzata megadta az engedélyt, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Az elvégzett feladat célja az, hogy a szabályzatunkban előírt módon jártasságot szerezzünk a jégbe szakadt emberek mentésében.

Erre az év során nagyon kevés lehetőségünk van, ezért is fontos, hogy kihasználjuk a mostani körülményeket. Térségünk bővelkedik természetes vizekben, így előfordulhat, hogy ilyen módon kell életet menteni.

A gyakorlatban részt vesz a Kiskunfélegyházi- és a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Tiszakécskei Önkormányzati Tűzoltóság, a Tiszakécskei Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület állománya.

A mentési gyakorlat előtt egy eligazítást hallgathattak meg a tűzoltók, így mindenki tudta, hogy mi lesz a feladata. A gyakorlatot a kollégák legjobb tudásuk szerint hajtották végre.

szöveg, fotók: Sánta László (sel)