Idén is megjelentek Tiszakécske értékei a Hírös Hét Fesztiválon

Megosztás

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 20 éve nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a látogatókkal. Ennek fő helyszíne a Hírös Hét Fesztiválon, augusztus 19-27. között Kecskeméten megrendezett Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár, amelyen a térség 20 települése mutatkozott be egy nagyszabású térségi seregszemlén több mint 200 értékesítővel és kiállítóval. A kiállítók között idén is jelen volt Tiszakécske városa.

A Hírös Hét Fesztiválon augusztus 25-én, pénteken több település is megmutathatta értékeit. Ezen a napon Kunbaracs, Lajosmizse, Felsőlajos és Tiszaalpár mellett Tiszakécske is fókuszba került Kecskemét főterén. A rendezvényen jelen volt Tóth János településünk polgármestere, aki népes hallgatóság előtt mondott beszédet a fesztivál egyik színpadán. Városunk vezetője beszédében kiemelte Tiszakécske természeti és kulturális értékeit, s mindenkit biztatott arra, hogy látogasson el hozzánk.

A polgármester beszéde után Csüllög Edina és tanítványa Prezsmer Flóra lépett színpadra. Az énekes produkció után a tiszakécskei tehetség nagy tapsot kapott a fesztivál közönségétől.

A délután további részében a rendezvény látogatói a tiszakécskei kiállítóstandnál kaptak kóstolót tiszakécskei finomságokból.

szöveg, fotók: Sánta László (sel)

forrás: programturizmus.hu