kultúra

Mindenképpen jegyzetet kíván meg tőlem a Horgany Rock Band május 9-i koncertje; egyrészt a zenei műfaj iránt érzett kötődésem, másrészt a szombat esti impulzusok is megerősítettek abban, hogy mellőzzem a tényszerű beszámolót.

Az Arany János Művelődési Központban május 9-én este Borbély Károly és csapata komplett csomaggal örvendeztette meg a kikapcsolódni vágyó zenerajongókat.  Minden részletében összegyúrt produkciót ,,szállítottak” Tiszakécskére. Már a bulit megelőző meghívó és plakát is telitalálatként vonta magára a figyelmet. Ennél jobban nem érzékeltethették volna a motorosokra jellemző szabadság érzést. Másfelől a plakát magasra is tette a lécet a zenekar számára, mivel legalább ilyen színvonalon kellett prezentálni a színpadon a klasszikus-motoros rockzenét.

A koncert előtti fogadtatás is az említett csomag része volt; szendvicsek, üdítők, welcome drink várt minden vendéget. A rendezvény összképén a több órás áramszünet sem rontott. Okozott ugyan némi csúszást, de a hangulatos videó intró, az együttes képi és fényhatások jól megágyaztak a muzsika elé.

A zenekar tagjai; Borbély Károly (basszus gitár), Székely István (gitár), Varga Zsolt (dob), Szemerédi Piroska (ének) és Krakker Barbara (vokál) beleadtak apait-anyait, csak úgy, mint az őket hangosító technikai stáb. A közönség azt kapta, amit a plakát alapján remélt; dögös rock zenét. Szólt a ZZ Top, a Steppenwolf, a Free vagy éppen az AC/DC.

A koncert után még nem ért véget a Horgany Rock estje; a művelődési központ aulájában Retro Disco kerekedett. A Geminitől a Metallica-ig  sorjáztak a slágerek, miközben a vendéglátás tovább folytatódott. A színházterem színpadán eközben többen a díszletként kiállított motorokkal fényképezkedtek.

Akinek tetszett a Horgany Rock tiszakécskei show-ja a jövőben is meghallgathatja az együttest. A Kécskei Krónikának Borbély Károly zenekarvezető elmondta; a jelenlegi felállásban január óta zenélő csapat a közeljövőben is több helyen fellép. Valószínűleg augusztusban újra Tiszakécskén is, akkor is ütős bulit szeretnének nyújtani a közönségnek.

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán (ide kattintva) találhatóak.

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink