labdarúgás

A Bács-Kiskun megyei labdarúgó bajnokság I. osztályának 6. fordulójában Kecelre látogatott a Duna Aszfalt TVSE csapata. A Tisza-parti alakulat jó képességű, harcos ellenfél ellen tudta megszerezni a három pontot.

Az elmúlt esztendőkben Vanó Sándor kezei alatt mindig, mindenhol szimpatikus és nem mellékesen ütőképes csapat formálódott. Kecelen ebben a szezonban is új gárdát gyúr össze a szimpatikus edző és bár még az út elején járnak, egyre jobban örülhetnek majd a keceli futballbarátok. Annál is inkább, mivel náluk rúgja a labdát a tavalyi gólkirály Szöllősi Tamás (jelenleg hat forduló alatt 15-öt hintett az ellenfelek hálójába) és az előző szezonban még a mi csapatunkat erősítő Hegedűs Roland és Varga Ottó. Őket jól ismerjük és szurkolunk nekik, hogy a keceli együttesnek is komoly erősségei legyenek.

Szakmai vezetőnk, Nyilas Elek is tudta, hogy a bajnokság egyik feljövőben lévő, erősebb gárdája következik szeptember 20-án. Várakozása pedig be is igazolódott. (Erről nyilatkozatában is olvashatnak.)

Csapatunk az elmúlt hétvégén szabadnapos volt, így átmeneti ponthátrányba került a szintén 100 százalékos Kiskunfélegyházával szemben. Így nem is lehetett más cél, mint a három pont megszerzése.

Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott Kecelen, majd sikerült sebességet váltani csapatunknak, melynek eredményképpen születhetett meg a kétgólos siker. A kécskei kaput Szöllősi vette be, ezzel megszületett az első bekapott gól a 2015/2016-os szezonban. Szerencsére egyre, három válasz érkezett; a villámléptű Alex, valamint a KK csatárkettős is büntetett. Kalmár a hetedik, Káli pedig a második gólját lőtte az ősszel. Ennek köszönhetően tovább folytatódott a Tiszakécske bajnoki menetelése.  

Hogy a kupamenetelés is folytatódik-e, azt szerdán 16.00 órától tudjuk meg a Sportligetben. Legfőbb bajnoki riválisunk, a Kiskunfélegyházi HTK látogat hozzánk, így kiváló sportélményre lehet számítani. Látogassunk ki minél többen a mérkőzésre, ami jó erőfelmérő lehet a bajnokságra nézve is. Buzdítsuk a kék-sárga legényeket! Hajrá Kécske!

2015.09.20. Bács-Kiskun megyei I. o., 6. forduló

Kecel FC – Duna Aszfalt TVSE  1 – 3 (1 – 1)

Duna Aszfalt TVSE: Németh – Oláh, Farkas, István, Sztehlik, Szabó L., Háda, Alex(Bagi), Juhász(Bene), Kalmár, Káli(Nagy D.)

gól: Szöllősi illetve Alex, Káli, Kalmár

ifjúsági eredmény: 5 – 0

Nyilas Elek: Kiváló mérkőzést játszottunk egy jó képességű, harcos ellenféllel. Ennek nagyon örülök, hiszen fontos, hogy a játékosok megtapasztalják; ebben a mezőnyben ilyen erősségű gárdák ellen is kell futballozni. A mérkőzés legnagyobb pozitívuma az, hogy egy nehezebb periódus után sikerült felpörgetni játékunkat, képesek voltunk arra, hogy sebességet váltsunk. Azt is fontos megemlíteni, hogy amikor 1-1-re álltunk, akkor is úgy éreztem, hogy jól játszik a csapatunk. Megérdemelten szereztük meg a három pontot egy szimpatikus, szervezett ellenféllel szemben. Figyeltem a két volt kécskei labdarúgó játékát is, ők is jól teljesítettek.

Fontos ismét kiemelni, hogy sokan elkísértek minket Kécskéről, amit nagyon köszönünk. Szerdán is szeretettel várunk mindenkit a kupamérkőzésre!

szöveg, fotók: Sánta László(sel)

( A képek a Harta elleni mérkőzésen készültek.)

Hirdetések

legfrissebb híreink