A 40 éve alakult tiszakécskei nyugdíjas klub (mai nevén Barátság Nyugdíjas Klub), a 15 éve a klub tagjaiból alakult Szépkorúak Kórusa és a 10 éve muzsikáló Tubarózsa Citerazenekar ünnepelte jubileumát az Arany János Művelődési Központban december elsején.

A rendezvény elején külön köszöntötték Kovács Ernőt, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottját, aki beszédével megnyitotta a gálát. Megyénk kormánymegbízottja kiemelte a nyugdíjasok megbecsülésének fontosságát és örömét fejezte ki, amiatt, hogy az ünnepelt csoportok aktív képviselői a tiszakécskei közösségi, kulturális életnek.

Ezt követően Tóth János városunk polgármestere lépett a pulpitus mögé. A település vezetője méltatta a jubilánsokat és reményét fejezte ki, hogy még sokáig színesítik a nyugdíjas klub örökifjú tagjai a tiszakécskei rendezvények palettáját.

Beszédet mondott még Bekőné Lovas Márta, a Barátság Nyugdíjas Klub vezetője is, aki bemutatta a klub tagjait és a közösség történetét.

A gálán az ünnepeltek tiszteletére verset mondott Bobek Tamás plébániai kormányzó és Lakatos Tibor hitoktató.

Az ünnepi műsor elején a Szépkorúak Kórusa nyugdíjas dalát hallhatta a közönség, majd Prezsmer Flóra az Alapfokú Művészeti Iskola diákja énekelt, ezt követően a Kis-Tisza Néptánccsoport perdült táncra.

A Zoboki Józsefné Ilonka néni által alapított Tubarózsa Citerazenekar ormánsági népdalt játszott el a színpadon. Ezt a dalt egykori tanítójuk Urbán Zoltán 2007-ben tanította a gyerekeknek, s most őt is köszöntötték a színpadon.

Az est folyamán a Szépkorúak Kórusa és a Tubarózsa Citerazenekar tagjai többször is visszatértek a színpadra egy-egy dalcsokor erejéig.

A gálán nemcsak tiszakécskeiek léptek fel, Fekete László Győrből érkezett, továbbá egy jászkarajenői kórusnak is tapsolhatott a közönség.

A rendezvény végén zenés vacsora várta az ünneplőket a művelődési központ emeleti nagytermében.

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink