Győzelemmel búcsúzott a csapat a hazai közönségtől

Megosztás

A Duna Aszfalt TVSE labdarúgó csapata 3–1-re győzött az utolsó hazai bajnokin a Hódmezővásárhelyi FC ellen és a ,,Szép volt fiúk!” rigmus közepette vonult a szurkolók elé. A meccs végi nyilatkozatában Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője elmondta; most már nem szeretnék kiengedni a kezükből az őszi elsőséget.

November 11-én, mégis ideális futballidőben vághattak bele a csapatok szombaton a 14. fordulóra kiírt bajnoki mérkőzésbe. Már az elejétől magához ragadta a kezdeményezést a tiszakécskei csapat, a szurkolók pedig lelkesen buzdították Szabó mester legénységét.

A mezőnyfölény meghozta a helyzeteket is, de a 36. percig érintetlen maradt Bordás Dániel kapuja. Érdekesség, hogy Puskás Zoltán csakúgy, mint Kispesten, ezúttal is elcsent egy labdát a vendég hálóőrtől, igaz ezúttal nem lett gól a Kirchner Krisztián elé visszatett labdából. Mindenesetre csatárunk harcossága megsüvegelendő.

Az első gól Markó Ádám nevéhez fűződik, aki középen érkezett és helyezett a hálóba. Középpályásunk rengeteget ,,melózott”, a gól pedig láthatóan szárnyakat adott neki a meccs további részére. A félidőre 1-0-s vezetéssel mehetett a Duna Aszfalt TVSE gárdája.

A második játékrészben hamar növelte előnyét a hazai csapat. Puskás Zoltán belőtte szezonbeli hetedik gólját, ezzel Dr. Kardos Norberttel vezetik a házi góllövő listát. 2-0. Ez idő tájt hatalmas nyomás nehezedett a vendégek kapujára. Ráadásul az 58. percben kiállították Varga Bencét, a vendégek játékosát. Nálunk jött a csere: Puskás Zoltán helyére Kalmár Ferenc szállt be, aki első helyzeténél még a kapu mellé bólintott, majd 76. percben gyönyörűen csúsztatott Bordás kapujába. 3-0. A szurkolók már az ,,érik a negyedik”-et skandálták.

A hódmezővásárhelyiek viszont tíz emberrel összekapták magukat. Becsülettel küzdöttek, ami a tartásukról tesz tanúbizonyságot. Ennek ellenére a vendéggól nem volt benne a játékban. A meccs végén a tizenhatosunk környék passzolgattak. A kapuból Helesfay Donát folyamatosan kiabálta, hogy ,,ne fault-olj!” Nem is lett volna semmi értelme pontrúgást adományozni nekik 3-0-ás vezetésnél. Mégis jött egy ütemtelen belépő, már a tizenhatoson belül és a jogosan megítélt tizenegyes. A szépítő gólt Faggyas Milán szerezte. 3-1.

Ez a meccsvégi találat azonban nem ronthatta el egy tiszakécskei szurkoló kedvét sem. Szólt a szép volt fiúk! Jöttek a megérdemelt kézfogások, vállveregetések a szurkolóktól. A gárda újabb fontos lépést tett az őszi elsőség felé. A hazai szentély 2017-re elköszönt az NB III-as bajnokiktól, de van még hátra két komoly idegenbeli csata a Szentlőrinc és a Szekszárd ellen. Mindenkit arra biztatunk, kísérje el a csapatot és szurkolja ki azt az őszi elsőséget, hogy a hosszú téli estéken boldogan szemezgessünk a tabellával a karácsonyfa fényeinél!

A mérkőzést követően mindkét csapat vezetőedzője értékelte a látottakat.

Szabó István, Duna Aszfalt TVSE:

Úgy gondolom, hogy kiszolgáltuk közönségünket. Ötletesen, jól futballoztunk. Számítottunk rá, hogy a vendégek beállnak védekezni. A helyzetkihasználás tekintetében van hiányérzetem. Nagyon sok lehetőséget kihagytunk. Ezeknél a szituációknál nagyobb koncentráció kellett volna. A győzelemmel mindenesetre elégedett vagyok. Gratulálok a fiúknak. A meccs előtt nem akartam kifogásokat keresni, de most már elmondhatom, hogy a héten egy vírus gyengítette a társaságot. Volt, hogy nem tudtunk edzeni. Ezért is még inkább le a kalappal a csapat előtt, mert ma ebből nem sok minden látszott, hajtottak az utolsó leheletükig a játékosok. Megérdemelte a közönség, hogy így búcsúzzunk itthon tőlük, s mi is megérdemeljük őket. Köszönjük szépen a biztatást! Akikkel már nem találkozunk, azoknak kellemes ünnepeket kívánok! Persze, remélem, hogy minél többen kísérnek el bennünket a két távoli bajnokira. Most már előre nézünk, irány Szentlőrinc és Szekszárd!

Kijelenthető, hogy most már cél az őszi elsőség?

Igen.

Szűcs Róbert, Hódmezővásárhelyi FC:

Jó csapatnál játszottunk, gratulálok a tiszakécskeiek győzelméhez. Mi nem vagyunk a legjobb szériánkban, attól függetlenül, hogy legutóbb győztünk. Annak örülök, hogy az emberhátrány dacára megmaradt a tartásunk. Mások a két csapat céljai. Mi a bennmaradásért, a hazaiak pedig a bajnoki címért küzdenek. A játékvezetőkkel nem foglalkozom. Sajnos, reális eredmény született.

2017.11.11. Tiszakécske, Sportcentrum, NB III. Közép csoport 14. forduló

600 néző, vezette: Nazsa Tamás

Duna Aszfalt TVSE – Hódmezővásárhelyi FC  3 – 1(1 – 0)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Oláh(Benkó), Csáki, Dr. Kardos, Kocsis, Polyák, Szabó(Juhász), Kirchner, Markó, Horváth, Puskás(Kalmár)

Hódmezővásárhelyi FC: Bordás- Tóth(Bódai), Huszár, Faggyas, Ablonczy, Mezei, Pataki, Kökény(Marton), Bartyik(Szabó), Prasler, Varga

gól: Markó, Puskás, Kalmár ill. Faggyas

kiállítva: Varga

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg, fotók: Sánta László(sel)