A 25 éves Tiszakécskei Lovasegyesület február 7-én megrendezett bálja méltó volt a szép jubileumhoz. Mind a szervezés, mind a hangulat tekintetében maradandó élménnyel gazdagodhattak a vendégek.

Vörös szőnyegen érkeztek a Lovasbál vendégei február 7-én este a Móricz Zsigmond Gimnázium sportcsarnokába, a rendezvény helyszínére. A vendéglátást teljes egészében a Barack Hotel biztosította, amely a visszajelzések alapján a szállodához hasonlóan négy csillagosra sikerült.

A rendezvény a Szentkirályi Tánccsoport tiroli nyitótáncával kezdődött, majd Varga Károly a Tiszakécskei Lovasegyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, külön kiemelve Kovács Ernőt Bács-Kiskun megyei kormánymegbízottat és Tóth Jánost településünk polgármesterét.

A vendégek köszöntését Siklósi Csaba a lovasegyesület alelnöke folytatta, aki az előbb említetteken kívül Varga Károly elnököt, Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkárt, Wenner Várkonyi Attila kunszentmártoni- és Szendreiné Kiss Erzsébet tiszainokai polgármestereket, Imrei Istvánt a Szent Márton Lovasegyesület elnökét, a Tiszakécskei Lovasegyesület Kunszentmártoni lovas barátait; a Szent Márton Lovasegyesület tagjait, illetve a Tiszakécskei Lovasegyesület legmesszebbről, Dunaszerdahelyről érkezett tagját, László Józsefet üdvözölte.

A köszöntők után Siklósiné Balla Erzsébet Arany János soraival kívánt a vendégeknek boldog újesztendőt, majd újra a Szentkirályi Tánccsoport tagjai léptek a parkettre egy lendületes kánkán erejéig.

Az est során a rendezvény támogatóinak is megköszönték a segítséget. Siklósi Csaba Kovács Ernőnek, Tóth Jánosnak, Pálinkás László alpolgármesternek, a Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény vezetőinek, tanárainak, dolgozóinak, az           Arany János Művelődési Központ munkatársainak, a Tiszakécskei Polgárőrség tagjainak, Balla Sándornak, a házigazda Tiszakécskei Lovasegyesület tagságának is megköszönte a 2015-ös Lovasbál létrejöttét. Külön köszönetet mondott azoknak a szponzoroknak, vállalkozóknak és magánembereknek, akik a tombolatárgyak felajánlásával hozzájárultak a bál sikeréhez.

A köszöntők után a Barack Hotel szakácsai által készített ízletes ételeket fogyaszthatták el a vendégek. A pincérek a levest felszolgálták, a többi pazar fogás közül a svédasztalokról válogathattak a vendégek.

A rendezvényen idén is központi hellyé vált a táncparkett. A vacsora után a legtöbben táncra perdültek Vadas Lászlónak és zenekarának muzsikájára.

A várva-várt sztárvendég nem sokkal éjfél után érkezett meg. Nótár Mary és zenészei hírükhöz méltó hangulatot teremtettek. Az énekesnő a rajongóit fényképekkel és autogramokkal is megörvendeztette.

A jó kedv a tombolahúzás idején is folytatódott. A sok-sok ajándék közül mindenkinek jutott meglepetés. A játék fődíjaiként plazma tv-ék és egy értékes festmény találtak gazdára.

A hajnali öt óráig tartó rendezvény minden bizonnyal az eddigi legnagyobb szabású Lovasbál volt. Közel háromszázan gondolták úgy, hogy részt vesznek rajta. A bál iránti nagy érdeklődés kapcsán az is kiderült, hogy még ez a létszám is jócskán túlszárnyalható lett volna. Azok az érdeklődők, akik a hely befogadóképessége miatt ezúttal lemaradtak, jövőre ismét célba vehetik az eseményt. A szervezők mindenkit szívesen fogadnak.

A Tiszakécskei Lovasegyesület június 6-án és 7-én a 25 éves jubileum miatt két napos rendezvénnyel, sztárvendégekkel vár minden érdeklődőt a Lovaspályára a Tiszakécskei Lovasnapok programjaira.

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán láthatók.

szöveg: sel, fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink