katasztrófavédelem

Az éves képzési tervnek megfelelően szituációs gyakorlatot teljesítettek március 20-án a Tiszakécskei Önkormányzati Tűzoltóság szakemberei.

A gyakorlatra a Zoboki-majornál, a volt KISZ tábor épületénél került sor, ahol tizenkét fővel és két tűzoltóautóval hajtották végre feladataikat a tűzoltók.

A feltételezés szerint: Az épület egyik emeleti termében tűz ütött ki, egy személy nem tudott elmenekülni és nyoma veszett. A beavatkozást nehezítette, hogy veszélyes anyag is került a levegőbe, amit a tűzoltóknak UN száma alapján azonosítani kellett. A gyakorlatot a tűzoltók sikeresen végrehajtották, megtalálták és hordágyon, légzőkészülékkel hozták ki az épületből a sebesültet, majd a tüzet is sikerült eloltani.

A gyakorlathoz, melyet Betéri Gábor parancsnok helyettes vezetett, a tűzoltók füstgépet és egyéb pirotechnikai eszközöket használtak.

A feladatok végrehajtását Eszes Béla tűzoltóparancsnok és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveleti szolgálata két fővel ellenőrizte és megfeleltnek értékelte.

szöveg:Sánta László, fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink