kormányhivatal

Ebben az évben is sor került a kormánymegbízotti elismerések adományozására azon kormánytisztviselők részére, akik folyamatosan kiemelkedő és tartósan magas színvonalú szakmai munkát végeznek a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalnál.  Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetője a kormánymegbízotti elismeréseket a közszolgálati tisztviselők napja (július 1.) alkalmából adta át a Megyeházán. 

A kitüntetéseket 2016. június 30-án ünnepélyes keretek között adták át Kecskeméten. A díjazottak között volt Radicsné Tóth Zsuzsanna tiszakécskei tisztviselő is, aki a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Tiszakécskei Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársa. Az ünnepségre közvetlen felettese, Terjéki Zsuzsanna foglalkoztatási osztályvezető kísérte el, aki 2013-ban részesült e nemes elismerésben.

Radicsné Tóth Zsuzsanna 16 éve dolgozik a jogelőd munkaügyi szervezetben. Az eltelt közel húsz év alatt nagyobb részében hatósági ügyintézőként tevékenykedett, de ezen energiája, tudása, tenni akarása túlmutatott, így egyéb kirendeltségi (osztályszintű) munkaköröket is kapott: migráns ügyintéző, keretellenőr, a kirendeltség kezelésében lévő pénzeszközök ellenjegyzője.

Koordinációjával a térség álláskeresőinek ellátása gördülékenyen történt, az ütemezéstől az álláskeresési támogatások számfejtéséig. Rendkívül nagy figyelemmel, mély empátiával végzi munkáját, az ügyfelek körében elismert, kedvelt ügyintéző. Az eltelt időszak alatt bizonyította a szervezettel szembeni lojalitását, hivatástudata és felelősségérzete kiemelkedő. Pontossága, precizitása példás az aktív eszközök, uniós támogatások ellenőrzése, kötelezettségvállalás ellenjegyzése tekintetében is. Minden általa kezelt iratanyag tartalmi, de külalaki, esztétikai szempontból is követendő. Rugalmas, konvertálható munkaerő, a szervezeti egység bármelyik teamjében kifogástalanul helyettesít. Nyitott minden új iránt, a szervezetet érintő változásokat naprakészen követi s autodidaktaként sajátítja el. Oroszlánrészt vállalt az szervezet nyilvántartási ún. Integrált Rendszerének bevezetésében, a kollegák felkészítésében, s tulajdonképpen jelenleg is ő az osztály integrált rendszer ellátási multiplikátora.

A minőségfejlesztő körök munkájában is konstruktív hozzáállásáról tett tanúbizonyságot, az utóbbi években pedig önállóan vállalta a minőségügyi referens feladatkörébe tartozó tennivalók ellátását.  

Az elismerések átadása előtt Kovács Ernő ünnepi beszédében kiemelte, hogy a közigazgatási feladatok ellátása a magyar állampolgárok érdekeit szolgálja.  A magas szakmai színvonalon történő munkavégzés, az áldozatkész hozzáállás és megfelelő hivatali alázat a záloga a megújuló közigazgatásnak, a jó állam létrejöttének.

Megyénk kormánymegbízottja az ünnepelteknek hangsúlyozta: Több mint 1800 tisztviselő közül választották ki a járási vezetők a kitüntetetteket, akik munkájuk során minden elvárásnak megfeleltek és példaképként tekinthetünk rájuk.

Kovács Ernő hozzá tette: ,,Büszke vagyok minden munkatársam kimagasló tevékenységére, de ezen a napon leginkább az Önök sikerére. Ezután is tegyenek meg minden elvárhatót a mindennapi és az előre nem látható feladatok gyors, szakszerű, pontos elvégzéséért, hogy a szervezeti egységük, így a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a továbbiakban is a legjobbak közé tartozhasson.”

szöveg: Sánta László (sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink