Tiszabögön és környékén tartottak július 22-én éjszakai túrát,  melyről Szíjj Tibor a rendezvény főszervezője számolt be lapunknak:

,,Sikeresen túlvagyunk a túrán! 66 fő ált rajthoz, a hangulat nagyon szuper volt, a társaság korosztálya vegyes volt, sok volt a 14-20 éves, de az idősebbek is szép számmal képviseltették magukat. A legfiatalabb résztvevő 6  éves volt (önszántából csinálta végig, nem a szülők nyomására) . 9 óra után pár perccel történt meg a rajt és az utolsó (aki nem az utolsó, hisz ez nem verseny volt) 1 óra 20 perc körül ért be a célba! Minden tökéletesen sikerült, hisz a zivatar 1 óra 50 perc körül csapott le…… ekkora már mindenki úton volt hazafelé! Látva a nagy érdeklődést és a részvételt, el kezdtünk nagyobb terveket szövögetni a jövő évre!”

Újságunknak a főszervező még elmondta, hogy a túra a tiszabögi sportpályáról indult, majd Pereghalom, Svábgyep, valamint a tiszai gát érintésével ért vissza a labdarúgó pályához. A teljes táv hossza 12,5 km volt. A túrán ellenőrző, frissítő pontok várták a résztvevőket, akik kijelölt útvonalon, térkép segítségével rótták a kilométereket. A túra teljesítői kitűzővel és emléklappal, valamint felejthetetlen élménnyel gazdagodtak. A rendezvény főszervezője köszöni mindenkinek a segítségét, aki valamivel is hozzájárult a túra sikeréhez, külön kiemelve Bretus Sándort, továbbá minden túrázót, aki részt vett ezen a sportos éjszakán.

A rendezvény egyik célja az volt, hogy népszerűsítse a Bögi Búcsút, amely minden év szeptember második vasárnapján kerül megrendezésre. Idén ez alkalomból ismét szerveznek teljesítménytúrát, több gyalogos és kerékpáros távval is.

sel

Hirdetések

legfrissebb híreink