Döntetlent hozott a szentlőrinci csata

Megosztás

Az újabb pontnak köszönhetően újonc csapatunk 33 egységgel a neve mellett, a második helyen zárta az NB III. Közép csoport 2017/2018-as bajnoki évadjának az őszi szezonját. Előttünk 1 ponttal vezet a Dunaújváros PASE, mögöttünk szintén egy ponttal a Pécsi MFC áll. Izgalmas folytatás vár ránk.

Szentlőrincen hatalmas csatában szerzett meg egy pontot Szabó mester csapata. Az eddigi mérkőzésein gólra törően, kezdeményezően játszó Szentlőrinc SE ellenünk harcmodort váltott, s bebetonozta magát a saját kapuja elé. A hazaiak kontrákra játszottak, abból viszont többször veszélyeztettek a kapunk előtt. Nagy erősségünk volt Helesfay Donát, aki magabiztosan védett, nem lehetett bevenni a Duna Aszfalt TVSE kapuját.

Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője értékelt a mérkőzés után:

Ez egy olyan meccs volt, ami után az egy pontot is meg kell becsülni. Keskeny pályán, rossz minőségű talajon, egy defenzív, kontrákra építő gárda ellen játszottunk. Próbáltunk irányítani. mezőnyfölényben voltunk, viszont a hazaiak jól kontráztak. Helesfay Donát kiváló formájára is szükségünk volt a döntetlenhez. Örülök, hogy kapott gól nélkül le tudtuk hozni a meccset. Összességében igazságos döntetlen született. Gratulálok a labdarúgóknak ehhez a találkozóhoz is.
Nagyon szép őszön vagyunk túl. Ha a bajnokság elején valaki azt mondja, hogy féltávnál egy ponttal lemaradva a második helyen állunk, alá írtam volna. Nagyon szoros az élmezőny egy-két forduló alatt cserélődhetnek a csapatok a pozíciókban. Az lesz a lényeges, hogy a bajnokság legvégén hol fogunk állni. Jövő héten megyünk Szekszárdra, s csak úgy, mint mindig, nyerni szeretnénk.

2017.11.18. Szentlőrinc, NB III. Közép csoport, 15. forduló

Szentlőrinc SE – Duna Aszfalt TVSE  0 – 0

Szentlőrinc SE: Pacéka- Németh, Nagy, Vágner, Hampuk, Tóth(Mayer), Fenyvesi, Királyházi(Házi), Keresztes, Jukics(Csőke), Dudás

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Oláh, Csáki, Dr. Kardos, Kocsis, Juhász(Székely), Polyák, Kirchner, Horváth(Annus), Markó, Puskás

Le a kalappal az őszi teljesítmény előtt

A Duna Aszfalt TVSE újoncként 33 pontot gyűjtött az őszi szezonban. Ezzel a megsüvegelendő teljesítménnyel 2. helyen áll a tabellán. Hátránya mindössze 1 pont a Dunaújváros PASE mögött. 15 meccsen 38 gólt lőttek játékosaink. Meccsenkénti átlag: 2,5! Az ősz legjobb góllövői kécskei színekben Dr. Kardos Norbert és Puskás Zoltán lettek 7-7 góllal.

November 25-én jön az előrehozott tavaszi forduló a Szekszárd ellen, idegenben. Kőkemény csata lesz, ami után remélhetőleg újabb pontok kerülnek a Duna Aszfalt TVSE neve mellé.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg, fotók: Sánta László(sel)

A fotók korábbi mérkőzéseken készültek.