közélet

Szerencsére nagyon sokan úgy gondoljuk, látjuk, érzékeljük, hogy gyönyörű helyre ,,teremtett” minket a jó Isten vagy a sors keze. Tiszakécske természeti szépségeire méltán lehetünk büszkék. Számtalan nyári fotó kerül fel általunk a világhálóra, amelyek bemutatják a település környezetének páratlan szépségét. S bizony télen is megmutatja a természet, hogyan ,,varázsol az ecsettel”.

Felnézek az íróasztaltól, s látom az ablakon keresztül a Tisza-part fáinak téli ruháját. Milliónyi fehér kristály borít mindent. Nincs az a digitális technika, emberi találmány, ami ezzel versenyre kelhet.

Sokan gondoljuk ezt így – állapítom meg a tényt, belepörgetve a közösségi oldal idővonalába, amely tele van jobbnál-jobb téli képekkel.

Csak remélhetjük, hogy a táj ezen arca kitart az ünnepekre, mert ha hó nem is hull karácsonyra, a kinti hideg hozzájárulhat a kifogástalan ünnepi hangulathoz. Öltözzünk fel jól, s induljunk el sétálni, amíg lehet, gyönyörködjünk a téli tájban, vigyünk magunkkal fényképezőgépet, s örökítsük meg a látványt.

Így tett Csikós János, a Kécskei Krónika fotósa is, akinek képei illusztrálják jegyzetem.

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink