A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltószövetség által közösen megrendezett tűzoltónapi állománygyűlésnek a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ színházterme adott otthont. Az ünnepi állománygyűlésen tiszakécskei kitüntetetteket is köszöntöttek.

Az ünnepi állománygyűlést Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, megyei igazgató nyitotta meg. Az ezredes beszédében megfogalmazta, hogy a társadalom elismeri a tűzoltók áldozatos munkáját és a tűzoltó hivatást értéknek tekinti.

A beszédek és a kulturális műsor után Kovács Ernő Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja, Dr. Szigeti László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Főjegyzője, Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes és a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Kristóf András kitüntetéseket adott át a jelenlévő tűzoltóknak, katasztrófavédelmi szakembereknek, illetve a felsoroltak munkáját segítő további személyeknek.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója „Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Tűzoltója” címet adományozta Betéri Gábornak, a Tiszakécskei Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesének.

Betéri Gábor 2004 óta dolgozik főállású tűzoltóként és emellett a Tiszakécskei Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja is. Munkáját lelkiismeretesen, kiválóan végzi, úgy főállású tűzoltóként, mint egyesületi tagként is. Szakmai elhivatottsága példaértékű. Az elmúlt években végzett kiemelkedő munkájának köszönhetően, az általa felkészített versenycsapat a Tűzoltó Szakmai versenyen 2013-ban megyei II. helyezést; országrészi szinten I.; illetve az országos versenyen II. helyezést ért el. 2015-ben megyei I. helyen és országos IV. helyen végzett.

Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Bács-Kiskun megye tűzvédelmi biztonsága érdekében nyújtott kiemelkedő munkájáért Emléktárgyat adományozott Botos Árpád vállalkozónak, aki munkájával, műszaki szaktudásával, támogató hozzáállásával szükség esetén nagy segítséget nyújt a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak. Az I. Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Favágó Verseny előkészítése során a fuvarozást önként és bérmentesen vállalva nagymértékben előmozdította a verseny sikeres lebonyolítását.

Az elismerések átadása után újságunknak többen nyilatkoztak:

Kovács Ernő, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja:

Jó helyre került minden elismerés. A mai napon olyan személyeket díjaztak, akik sokat tettek az emberek életének, értékeinek védelme érdekében. A tiszakécskei tűzoltók képzettségüket, szakértelmüket sokszor bizonyították már szakmai versenyeken is. Még az én polgármesterségem idején és a jelenlegi vezetés is többször elismerte már jutalommal tűzoltóink teljesítményét. Az országban mindenhová elvitték már megyénk és Tiszakécske jó hírét. Mindannyian kiváló szakemberek, akik közül Betéri Gábor az egyik legrátermettebb. Kijelenthetem, hogy bátran állíthatjuk őket példaként a többi önkormányzati tűzoltó elé. Dr.  Farkasinszki Lóránt igazgató úr  is mindig elismeréssel beszél a tiszakécskei tűzoltók munkájáról, ezért kezdeményezte Betéri Gábor parancsnok-helyettes kitüntetését. Gratulálok a kitüntetetteknek!

Eszes Béla, a Tiszakécskei Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka:

Amikor lehetőségem nyílt az év tűzoltója kitüntető címre kollégát jelölni, egyből Gáborra gondoltam, hiszen az elmúlt években elvégzett munkája, hozzáállása példaértékű. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben is maximálisan lehet rá számítani. Gratulálok kitüntetéséhez, csakúgy mint Botos Árpádnak, aki az elmúlt években többször segített a Tiszakécskei és Lakiteleki Önkormányzati Tűzoltóságnak, valamint a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak is.

Betéri Gábor, a Tiszakécskei Önkormányzati Tűzoltóság parancsnok-helyettese:

Nagyon örülök az elismerésnek, de hangsúlyozom, hogy a Tiszakécskei Önkormányzati Tűzoltóságon dolgozó kollégáim közül bárki más is megérdemelte volna. A kitüntetett tűzoltó újságunk kérdésére elmondta anno a katonaság helyett a polgári szolgálatot választotta, így kezdte a munkát a tűzoltóságon, azonban annyira megtetszett az ottani munka, hogy örömmel maradt a lánglovagoknál.

Botos Árpád, vállalkozó:

Szívesen segítem a tiszakécskei és a lakiteleki tűzoltók munkáját, hiszen az általuk végzett munka minden elismerést, tiszteletet megérdemel.

szöveg: Csikós János, fotók: Sánta László

Hirdetések

legfrissebb híreink