labdarúgás

A TVSE csupaszív játékosa szögre akasztotta a stoplis cipőt. A november 22-i ,,búcsúmeccsen” Bagi Gábor utoljára futott ki a Tiszakécske mezében felnőtt bajnoki mérkőzésre. Az Akasztó elleni találkozó egyéb iránt sztenderd döntetlen lett…

A november 22-én megrendezett megye I. osztályú bajnoki előtt Bagi Gábort köszöntötték a pályán a labdarúgó szakosztály részéről. ,,Bagigabi”, akit a fiatalabbak inkább már tanár úrnak ismernek láthatóan meghatódottan hallgatta Varga Béla szakosztályvezető róla szóló szavait. Sportpályafutásának bemutatása után a meccsre kezdőként, csapatkapitányként nevezett játékos emlékplakettet és pezsgőt vehetett át a csapat vezetőitől a játékostársak és a szurkolók tapsának közepette.

A mérkőzés álomszerűen kezdődött a hazai csapat számára; Káli Tibor gyors góljával szereztünk vezetést, majd Nagy Dániel jutott kapufáig. A Tisza-parti játékosok szép támadásokat vezettek a megilletődötten futballozó vendég védők asszisztálása mellett.

Ézsiás Gábor a csapat edzője ezután cserélte le Bagi Gábort, aki átadta a kapitányi karszalagot és a jelenlévők tapsa mellett lesétált a pályáról. Bajnoki tétmeccsen utoljára.

A mérkőzés folytatódott és az Akasztó egy kósza támadása után tizenegyeshez jutott. A büntetőből gól született, de nem sokáig örülhetett az ellenfél, mivel Káli még a szünet előtt újra előnyhöz juttatta csapatunkat.

A második félidőben folytatódott a TVSE dominanciája, a játék legtöbb szegmensében ellenfele fölé nőtt a kék mezben focizó kécskei gárda. Ennek megfelelően érkezett a következő hazai gól; Káli Kass Lajos passzából már háromra növelte góljai számát. Mesterhármas.

A lelátóról a pálya szélére behallatszó szurkolói hangok alapján többen úgy vélték, a szezonban eddig most játszott legszebben csapatunk. Valóban úgy tűnt; megszülethet az első nagyarányú tiszakécskei győzelem.

Nem így történt. Csapatunk a biztos vezetés ellenére kapkodni kezdett, a játékba hibák csúsztak, melynek köszönhetően vendég gól született. Az addig szürke akasztóiak vérszemet kaptak és visszatértek a meccsbe, és ahogy ilyenkor lenni szokott, jött az egyenlítés is. A végén a győzelmet is megszerezhették volna, de ajtó-ablak helyzetben hibáztak.

Az Akasztó elleni a csapat sorozatban negyedik döntetlenje volt. Ezzel továbbra is veretlenek vagyunk. Immáron hat bajnoki óta. A pontok számát tekintve viszont ismét nem tudtunk előrelépni. Továbbra is a nyolcadik pozíciót foglaljuk el a tabellán.

A mérkőzés után Bagi Gábor nyilatkozott a Kécskei Krónikának: Tudtam, hogy már nem fogok sokat játszani ebben a szezonban. Ott van a családom, a munkámmal kapcsolatban sok elfoglaltságom van, ráadásul felszedtem néhány plussz kilót is. A csapat vezetői megkérdezték, hogy mit szólnék hozzá, ha az Akasztó ellen elbúcsúztatnának, mint játékost. Szerintem jól döntöttem. A focitól természetesen nem fogok eltávolodni, maradok a csapat mellett és ahol lehet, segítem a szereplést. Mindemellett a serdülő és az ifjúsági csapat edzője maradok.

– Hogyan élted meg a búcsúztató szavakat?

– Bevallom készültem a szituációra, de nagyon nehéz volt. Meghatódtam. Olyan érzés volt, amit nem fogok elfelejteni soha.

Tiszakécske VSE  Ági Nektár Akasztó FC 3 – 3 (2 – 1)

TVSE: Varga O. – Varga N., Hoffmann, Tóth M., Sztehlik, Forgó, Bagi G. (Kass)(Tóth T.), Bagi I., Hegedűs, Nagy(Jelenfi), Káli

gól: Káli 3

kitűnt: Bagi G., Káli, Bagi I.

ifjúsági eredmény: 2-2

Ézsiás Gábor: Felemásra sikerült a mérkőzés. Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, majd a második játékrészben átadtuk az ellenfélnek a kezdeményezés lehetőségét. Sajnos több bosszantó, egyéni hibát vétettünk, így végül meg kellett elégednünk egy ponttal.

Bagi Gábornak sok sikert kívánok edzői, sportvezetői tevékenységéhez.

A következő fordulóban nov. 29-én újra hazai közönség előtt játszunk, amikor is a Kecskeméti LC elleni elmaradt mérkőzést pótoljuk.

Hajrá Kécske!

szöveg, fotók: Sánta László(sel)

Hirdetések

legfrissebb híreink