labdarúgás

16 év után újra NB-s labdarúgócsapata lesz Tiszakécskének! A felnőtt csapat a jövőben Tiszakécskei Labdarúgó Club néven szerepel majd, a korábbi tizennégyszeres válogatott Nyilas Elek szakmai igazgató irányítása alatt. A csapatunkat érintő legfontosabb változásokról elsőként hivatalosan a Kécskei Krónikának nyilatkozott Kovács Károly a TVSE elnöke.

-A TVSE felnőtt labdarúgói a tavaszi szezonban a hatodik helyen végeztek a megyei I. osztályban. A csapat háza táján a közel jövőre nézve nagy változásokról lehet hallani. Hogyan tovább tiszakécskei labdarúgás?

– Valóban nagy változások jönnek. Mivel Tiszakécskének meg van a megfelelő infrastruktúrája, sőt a közel jövőben komoly sportcentrum létesül a Sportliget helyén, így a labdarúgás is előtérbe kerül. Központi szerepet kap az utánpótlásképzés is, szeretnénk a térségből minél több tehetséges gyermeket ide hívni és egy szakmailag magas színvonalú utánpótlásbázist kialakítani. A megyei I. osztályú bajnokságot megnyerő Kiskunfélegyházi HTK infrastrukturálisan nincs olyan szerencsés helyzetben mint mi, ezért együttműködési szerződést kötött a két egyesület. A tervek szerint Tiszkécskén lesz a térség utánpótlásközpontja.

– Mi a helyzet a felnőtt csapattal?

– A két egyesület közötti megállapodás értelmében várhatóan a Tiszakécske fog az NB III-ban indulni. A csapat Tiszakécskei Labdarúgó Club néven vág neki az augusztus elején rajtoló 20 csapatos bajnokságnak. Az új labdarúgó club szakmai igazgatója az a Nyilas Elek lesz, aki tagja volt a legendás Bajnokok Ligája résztvevő Ferencvárosnak és tizennégyszeres válogatottként vonult vissza a profi labdarúgástól. Nyilas Elek legutóbb az NB II-es Szeged vezetőedzője volt. A Vácra is csábított szakember angol típusú menedzserként, szakmai igazgatóként, edzőként fogja teljes hatáskörrel irányítani a tiszakécskei klubot.

A témában további részletek hamarosan a Kécskei Krónika felületein olvashatóak.

sel, fotó: Csikós János

Nyilas Elek fotó: szeged2011.hu

Hirdetések

legfrissebb híreink