Zsúfolásig megtelt 2016.06.05-én az Arany János Művelődési Központ színházterme, ahol Az élet dolgai című darabot mutatták be. A Siklósiné Balla Erzsébet által megálmodott és megrendezett színdarab hangos sikert aratott a nézőközönség soraiban. Azok, akik látták az előadást maradandó élménnyel gazdagodtak, gondolatok ébredtek, emóciók szabadultak fel. Ezért is nyúltam újságíróként a jegyzet műfajához, hiszen erről az estéről jobb szubjektíven megemlékezni.

Az Élet dolgai c. színdarab szereplői, már hetek óta készültek a művelődési központban, hogy azon a magas színvonalon mutassák be nekünk produkciójukat, ami nem lenne elvárt ,,amatőr színészektől” . A felkészülésre sokszor ügyeltem a helyszínen, de egyszer sem mentem be pár percnél többre a színházterembe. Ezúttal nem akartam apránként a kulisszák mögé pillantani. Nagy dózisban, a premier napján szerettem volna a közönség tagjaként átélni a darabot.

Egykori osztálytársam, Kocsis Andris mondta, hogy nem vígjátékról lesz szó, egy szomorú történet vár ránk. Ezt én örömmel vettem tudomásul, hiszen az elmúlt időszakban sok vígjátékot mutattak be a művelődési központban, kicsit már vártam valami mást, drámait, elgondolkoztatót. A korábbi tapasztalatok alapján arra mérget vehettünk, hogy Siklósiné Erzsike minőségi produkciót állít nekünk színpadra.

Aztán eljött az előadás napja, a színházterem széksorai teljesen megteltek, sőt még pótszékekre is szükség volt. Elhelyezkedtünk és figyeltünk. Az élet dolgai pedig a szemünk előtt elevenedtek meg. Nem szeretnék egyenként kiemelni senkit, mert akkor reggelig ezt a jegyzetet írnám, de színpadra lépő ismerőseinket ezek után már egy társulatban is el tudnánk képzelni. Abban a kétszer másfél órában elhittem, hogy Kocsis Andris egy megtévedt ügyvéd és Csüllög Edina a mellette végletekig kitartó felesége. Az előadásban a jelentekhez illő dalok is felcsendültek, melyeket a Boróka zenekar játszott el.

Jó volt úgy hazamenni ezen a vasárnap estén, hogy újra és újra előjöttek a színdarabban megfogalmazott gondolatok, az élet dolgai. Talán nem véletlen az sem, hogy az előadás alatt egy özönvízzel érkező vihar söpört végig településünkön. Amíg kint leszakadt az ég, odabent az emóciók viharától dörgött, villámlott.

S mindenki számára van egy jó hírem! Aki lemaradt a múlt vasárnapi premierről vagy egyszerűen csak újra meg szeretné nézni az előadást 2016.06.12-én 18.00 órától az Arany János Művelődési Központban megteheti.

Addig is ajánlom mindenki figyelmébe a Kécskei Krónika fotóit, amelyek egyedüliként, exkluzív anyagot képeznek az érdeklődők számára!

További képek a Kécskei Krónika facebook oldalán ( ide kattintva ) találhatóak!

szöveg: Sánta László (sel)

fotók: Csikós János

Hirdetések

legfrissebb híreink