megemlékezés

Október 27-én délután öt órától a Szent Imre téren emlékeztünk az 1956. október 27-i tiszakécskei eseményekre.

Balog Ildikó, az Arany János Művelődési Központ munkatársa Tiszakécske Város Önkormányzata nevében köszöntötte a megjelenteket az 1956-os Kécskei Sortűz áldozatai előtt tisztelgő városi megemlékezésen, külön kiemelve Kovács Ernőt, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottját, Dr. Szeberényi Gyula Tamást, Kecskemét város alpolgármesterét, Tóth Jánost Tiszakécske város polgármesterét, a képviselő-testület megjelent tagjait, az egyházak képviselőit, az 56-os események résztvevőit, a sortűz áldozatainak hozzátartozóit, valamint a település díszpolgárait.

A köszöntők után a Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium diákjai irodalmi összeállítással emlékeztek az 1956-ban történt eseményekre. A műsort Muraközy Éva tanárnő állította össze.

A diákok előadása után Dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét alpolgármestere tartotta meg emlékező beszédét, melyben felidézte az 56-os tiszakécskei eseményeket és kiemelte az elnyomás ellen harcolók emberi nagyságát.

A megemlékezés folytatásaként, az 1956-os Kécskei Sortűz áldozatai előtt tisztelegve koszorúzásra és virágok elhelyezésére került sor.

A rendezvény után a katolikus templomban a forradalom áldozataiért tartottak szent misét.

szöveg, fotók: Sánta László(sel)

Hirdetések

legfrissebb híreink