Átadták a járási hivatal felújított épületét

Megosztás

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Tiszakécskei Járási Hivatalának felújított épületét október 27-én adták át ünnepélyes keretek között. A hivatal bejárata előtt Kovács Ernő, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja, Dr. Zombor Gábor, országgyűlési képviselő és Tóth János, Tiszakécske város polgármestere vágta át ünnepélyesen a nemzeti színű szalagot.

Az ünnepség a járási hivatal emeleti termében kezdődött el, ahol Prezsmer Flóra, a Móricz Zsigmond Általános Iskola diákja énekelt, valamint a Nagy-Tisza Néptánccsoport tagjai tartottak táncbemutatót.

A rendezvényen elsőként Kovács Ernő, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja köszöntötte a megjelenteket és tartotta meg beszédét. Megyénk vezetője az épület múltjáról is tájékoztatta a jelenlévőket, arról a folyamatról, hogy a hajdani pártházból, hogyan alakítottak ki közcélt kiszolgáló épületet.

Kovács Ernő elmondta, hogy örömmel ajánlották az épületet járási hivatalnak, s egy új épületrésszel kipótolva, már a kormányablakkal vált modern, korszerű létesítménnyé. A felújítási munkálatok időben befejeződtek, az épület nemcsak küllemében újult meg, hanem olyan hőszigetelő anyagokat használtak fel, korszerű fűtési technológiát, klimatizálást építettek ki, amellyel gazdaságosan működhet a hivatal.

Az elektromos hálózat teljesen korszerűsítésre került és az energia megtakarítás a modern berendezéseknek köszönhetően nagyfokú, így ez a beruházás kétszeresen térül meg, mivel a fenntartási költségek lényegesen kisebbek lettek, mint korábban.

Az ünnepségen Dr. Zombor Gábor, országgyűlési képviselő is beszédet mondott a megjelentek előtt: Örülök, hogy sikerült ilyen szépen modernizálni ezt az épületet, s úgy gondolom ez a város meg is érdemli azt, hogy járásközpontként, gazdasági központként tudjon funkcionálni. Ez annak a végtelenpatriotizmusnak köszönhető, ami jellemzi a tiszakécskeieket. Nagyon sok település örülhetne, ha ilyen vezetői, ilyen gondolkodású lakosai lennének.

Fontos, hogy a település további erősödése megmaradjon. Az állam fontos feladata volt a közigazgatás kaotikus rendszerének újraszervezése, közelebb kellett vinni az ügyintézést az emberekhez. Az itt dolgozók szakértelme mellett, szükség volt a modern körülményekre is. Húsz évvel ezelőtt még arról lehetett megismerni egy településen az állami épületeket, hogy azok vannak leginkább lerobbanva.

Mára ez teljesen megváltozott, köszönhetően a kormányzat törekvéseinek. Az itt dolgozók a kormány arcai, a kinyújtott kéz, ami segíteni tud. Nem mindegy, hogy milyen körülmények között történik meg ez a segítségnyújtás. Ma már Magyarországon európai szintű kiszolgálásban részesülnek az ügyfelek.

Harmadikként Tóth János Tiszakécske város polgármestere állt a mikrofon mögé, aki a járás polgármesterinek, illetve a település lakói nevében megköszönte azt, hogy egy szép, impozáns épülettel gazdagodott a város és a járás. Ez az épület immáron tökéletesen illeszkedik folyamatosan épülő-szépülő, rendezett településünk arculatába.

A beszédeket követően a hivatal bejárata előtt Kovács Ernő, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja, Dr. Zombor Gábor, országgyűlési képviselő és Tóth János, Tiszakécske város polgármestere ünnepélyesen átvágták a nemzeti színű szalagot.

A rendezvény állófogadással zárult a járási hivatal emeleti termében.

szöveg: Sánta László(sel), fotók: Csikós János