5. Jótékonysági bál a tiszakécskei idős emberekért

Megosztás

Ötödik alkalommal rendezték meg a tiszakécskei idősekért a Szociális Otthonért Közalapítvány Jótékonysági Bálját.

Tiszakécske város polgármesterének, Tóth Jánosnak köszöntőjével kezdődött el április 18-án a Szociális Otthonért Közalapítvány 5. Jubileumi Jótékonysági Bálja az Ókécskei Rendezvényházban. A város vezetője után Kovács Ernő, megyénk kormánymegbízottja is köszöntötte a vendégeket, majd Zombor Zoltánné az Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ vezetője mondott beszédét.

Az intézményvezető elmondta, hogy a támogatójegyek megvásárlásából és a tombola felajánlásokból befolyt összeget a helyi szociális otthonban élő idős emberek életének jobbítására, gondozási körülményeiknek javítására fogják fordítani, csakúgy, mint korábban. Zombor Zoltánné ezt követően diavetítés segítségével mutatta be, hogy az elmúlt évben a város segítségével, hogyan is újulhatott meg a Vörösmarty úti idősek otthona.

A tiszakécskeik idén is jelentős adománnyal segítették a szociális otthont, mind a magánszemélyek mind a vállalkozók jelentős támogatást adtak a nemes cél elérése érdekében. Beszéde végén Zombor Zoltánné külön megköszönte az intézmény összes dolgozójának az otthon lakóiért, illetve a bál megvalósulásáért végzett munkát.

A rendezvény elején beszédet mondott Tiszakécske Város Szociális Otthonáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke Jávorka Lajos plébános is.

A köszöntők után már a zenéé és a táncé volt a főszerep: Elsőként a Zafira Dance Team produkciója következett, majd immár hagyományosan a szociális otthon dolgozói mutatták be tánckoreográfiájukat nagy sikerrel. Az intézmény alkalmazottjainak táncát Szabó Berta és Szűcs Viktória tanították be.

A táncok után a vacsora következett, melynek ízletes ételeit a szociális otthon konyhájának dolgozói készítettek el.

A finom falatok elfogyasztása után került sor a bál nyitótáncára, amelyet Terenyi Ferencné Franci néni és Lestyán András az otthon két lakója keringőzött el. Táncukhoz csatlakoztak a vendégek is.

A tombolahúzás előtt Kiss Katalin előadásában még egy hastánc bemutatót is megtekinthettek a jelenlévők, majd a rengeteg tombola felajánlás kiosztása következett.

Miután az ajándékok gazdára találtak folytatódott a tánc és a zene, utóbbit a kecskeméti Casino zenekar szolgáltatta egészen hajnalig.

A szociális otthon dolgozói újságunknak elmondták öt évvel ezelőtt csak remélni merték, hogy hagyománnyá válik a bál. Szerencsére ez a jótékonysági rendezvény továbbra is töretlen népszerűségnek örvend.

A bálról minden vendég ajándékkal távozhatott, mivel a szociális otthon munkatársai hálájuk jeléül mindenkit megajándékoztak egy-egy homok fúvott borospohárral.

További fotók a Kécskei Krónika facebook oldalán (ide kattintva) találhatóak.

szöveg: sel, fotók: Csikós János